Ja vēlies tikt pie skaistām, garšīgām paša audzētām zemenēm, tad nāksies nedaudz pacensties. Laistīšana un mēslošana ir obligātas. Ja izvairīsies no tām, tad pat visdārgākajām zemeņu šķirnēm ogas nebūs garšīgas.
Cik bieži jālaista un jāmēslo zemenes?
Zemeņu stādi ir diezgan kaprīzi – nebūs labi, ja laistīsi par maz, ogas būs sīkākas un cietākas, savukārt, ja laistīsi par daudz, ogas būs ūdeņainas. Ja iespējams, ierīko zemenēm pilienlaistīšanas sistēmu. Ja tomēr nav šādas iespējas, tad noderēs lejkanna ar snīpi, bez sietiņa.
Ūdens jālej tuvu zemei, bet nesaslapinot lapas un ogas. Ieteicams laistīt rīta pusē un ar siltu ūdeni no mucas vai citas ūdens tvertnes.
Ja izlemts par labu laistīšanai ar lejkannu, labāk to darīt reti, bet pamatīgi – reizi nedēļā pa 3 - 4 spaiņiem uz kvadrātmetru.
Arī zemeņu mēslošana prasa savu laika un līdzekļu ieguldījumu – ziedēšanas un augļu veidošanās laikā vēlams mēslot pat divas reizes nedēļā. Ieteicams mēslojums ar paaugstinātu kālija saturu un mikroelementiem.
Vairāk padomu lasi jaunākajā «Ievas Padomu Avīzē»!