Izcili Latvijas dizaina darbi izstādē «Design Isle 2017»

Egoiste
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Stikla sols, moduļveida mantu glabāšanas sistēma, novecojuša izskata koka ķeblis, melna bērnu gulta, mākoņu iedvesmots mēbeļu komplekts, moduļveida plaukts… – tie ir tikai daži no konkursa «Latvijas Dizaineru savienības balva dizainā 2017» darbiem, ar kuriem varēs iepazīties izstādē «Design Isle 2017» Ķīpsalā no 6. līdz 8. oktobrim.

Šogad «LDS balva dizainā 2017» profesionālajā konkursā darbi tika pieņemti divās kategorijās – lietu (mēbeļu) un vides dizaina, bet skolu konkursā trīs – interjera, lietu un saziņas dizaina. Kopumā tika saņemts vairāk nekā 100 pieteikumu.

Iepazīsties ar dažiem izciliem lietu dizaina kategorijas darbiem jau tagad!

Dabas materiālu cienītāju simpātijas noteikti izpelnīsies ķeblis no kolekcijas «Šķiedra». Lai gan tas ir radīts no jauna kokmateriāla, tomēr ir apstrādāts tā, lai atgādinātu no jūras izskalotu novecojušu koku ar organisku formu un faktūru, kā arī pelēkbrūnu krāsu, kāda rodas, ūdenim ilgstoši apskalojot koku. Visas krēsla daļas ir izgatavotas no viena masīva ozolkoka dēļa, tāpēc koksnes šķiedras sakrīt savienojumu vietās un organiski pāriet no vienas plaknes uz otru.

Vai kārtības uzturēšana bērnu istabā jums sagādā raizes? Šo problēmu var atrisināt ar ērtu un mūsdienīgu moduļveida mantu glabāšanas sistēmu! To ir viegli pielāgot bērna mantu daudzumam, interjeram un istabas platībai, izvēloties nepieciešamo kastes izmēru, daudzumu un sev tīkamo krāsu. Kastes var labi kombinēt un savienot savā starpā, turklāt uz tām ir tāfelītes, kur uzrakstīt kastes saturu.

Konkursa darbu vidū atrodams arī stabilais koka krēsls «FH 7» divās krāsu variācijās, kas ir «Black FXZ» kolekcijas papildinājums. Šā krēsla vērtība ir ergonomiskais dizains un īpašais detaļu savienojums, kas ir atvasināts no stiprā un drošā bezdelīgas astes savienojuma. Lai gan dizaineri detaļas salīmē, tomēr, pateicoties savienojuma risinājumam, koka krēsls turas kopā arī bez līmes, un uz tā var pat šūpoties.

Tie, kuriem patīk ieviest pārmaiņas mājoklī vai darba telpā, noteikti novērtēs dizaina plauktu «TETRIS». Plauktu veido plaši kombinējami moduļi, kuru forma ļauj viegli izveidot neparastus un ērti lietojamus plauktus dažādām vajadzībām. Vieglā forma, kas vizuāli izskatās atrauta no sienas, rada brīvības un gaisīguma sajūtu. Šī ir tava iespēja – izveido pats savu dizaina plauktu!

Uz labākā titulu konkursā pretendē arī dizaina gulta «Petra». Grieķu izcelsmes nosaukums ļoti labi raksturo tās pamatiezīmes un vērtības – kolekcija ir balstīta uz vīrišķu stabilitāti, kas ir papildināta ar sievišķu estētiku. Gultas galvgalis un rāmis veiksmīgi apvieno kokam raksturīgo izturību ar tapsējuma maigumu un vieglumu.

«NORDI furniture» komanda uzskata, ka dabas likumi ir skaudri, tāpēc vēlas, lai bērni augtu patstāvīgi savās domās un darbos. Viņi konkursam ir pieteikuši unikāla dizaina melnu bērnu gultu no jaunās bērnu un pusaudžu mēbeļu kolekcijas «KiDSON», kuras pamatkrāsas kombinācijā ar dabīgo ozolu ir melna un balta.

Starp konkursa darbiem atradīsies vēl kas noderīgs ģimenēm ar bērniem – bērnu mēbeļu komplekts «Mākonītis». Komplektā ietilpst galds un krēsli-mantu kastes, kas veidoti no bērza saplākšņa. Gan bērniem, gan vecākiem patiks, ka krēsli-mantu kastes izgatavoti dažādos izmēros un ir saliekami viens otrā. Turklāt «Mākonīti» var viegli pieskaņot bērnistabas interjeram, jo vāciņi jeb sēdvirsmas pieejamas dzeltenā, oranžā, zilā un zaļā krāsā!

Solu dizainers Ernests Vītiņš konkursam piedāvā savu oriģinālo stikla krāvuma solu kompozīciju, kurai viņš gan radījis formu, gan plānojis izvietojumu telpā, lai apvienotu sola funkcionalitāti ar jaunuzceltās «Dabas mājas» kopējo arhitektoniku. Šis darbs gan tomēr netiks transportēts uz izstādi, jo, lai gan objektam vizuāli ir neparasti dūmakains vieglums un romantika, tas ir vairākus tūkstošus kilogramu smags!

Kuri no pieteiktajiem darbiem iegūs uzvarētāja titulu? To varēs uzzināt 6. oktobrī konkursa «LDS balva dizainā 2017» laureātu apbalvošanas ceremonijā Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu