20 pārtikas produkti, kurus nevajadzētu glabāt ledusskapī

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: pexels.com

Ikdienas pārtikas preces pārsvarā glabājam ledusskapī, bet ir virkne produktu, kam tur nemaz nevajadzētu atrasties. Aicinām iepazīties ar šiem pārtikas produktiem.

1. Arbūzs

Lai gan pēc sagriešanas arbūzs jāglabā ledusskapī, pirms tam to mierīgi var uzglabāt ārpus tā. Pētījumi pat liecina, ka tādā veidā arbūzi vairāk saglabā antioksidantus. Tikai neaizmirstiet arbūzu iepakot pēc sagriešanas, lai tas neuzsūktu citu produktu smaržu.

2. Medus

Ja vēlaties, lai medus ir sīrupains un gluds, tad to pilnīgi noteikti nevajadzētu glabāt ledusskapī. Aukstumā medus kristalizēsies un kļūs ciets kā akmens. Ledusskapī glabāts medus praktiski kļūst neēdams.

3. Kafija

Labākais veids, kā uzglabāt kafiju, ir hermētiski noslēgtā traukā istabas temperatūrā. Kad kafija tiek atdzesēta, tā var zaudēt aromātu. Katrā ziņā mitrums nav labs ne maltai kafijai, ne kafijas pupiņām.

4. Ķirbis

Glabājot ledusskapī, ķirbji uzsūks mitrumu, kas izraisīs to pūšanu. Svarīgi, lai ķirbji uzglabātos vēsumā, bet tie nedrīkst kļūt sausi. Tādēļ vislabākā vieta ķirbjiem būs pagrabs vai kāds plaukts virtuvē.

5. Sīpoli

Pirms sīpolu griešanas vislabāk tos paturēt istabas temperatūrā. Kad tie ir auksti, tos ir grūti nomizot. Turklāt mitrums paātrina sīpolu bojāšanos. Taču, kad tie ir sagriezti, tos labāk uzglabāt ledusskapī, lai izvairītos no sakalšanas. Vislabāk tos uzglabāt plastmasas maisiņā, kas paredzēts dārzeņiem.

6. Nutella

Šim kārumam nekad nevajadzētu nonākt ledusskapī. Ja tas tomēr tur nonāks, tad zaudēs savu viegli ziežamo konsistenci un šokolādes smaržu. Tāpēc labāk to glabāt pieliekamajā, lai pielabinātos krēmīgās šokolādes dievam.

7. Olīveļļa

Vai zinājāt, ka olīveļļai patīk tumsa? Tāpēc tā lielākoties tiek pārdota tumša stikla pudelē. Lai gan ledusskapī lielākoties valda tumsa, aukstums var likt olīveļļai sacietēt. Neapstrādātai augstākā labuma olīveļļai saldēšana var ietekmēt arī garšu, kas noteikti nav nepieciešams.

8. Garšaugi

Daudzi cilvēki domā, ka garšaugi jāglabā ledusskapī, lai tie ilgāk saglabātos svaigi. Galvenais noteikums, ka garšaugiem jāglabājas sausumā, bet ledusskapī tie tieši uzsūc mitrumu. Tāpēc labāk svaigi grieztus garšaugus uzglabāt burkā ar ūdeni.

9. Tomāti

Jā! Tomātus nevajadzētu uzglabāt ledusskapī. To darot, tomāts ne tikai zaudē savu aromātu, bet, sašķeļoties molekulām, tas kļūst graudains. Vislabāk tomātus atstāt nogatavoties uz palodzes un ēst, kamēr tie ir svaigi un sulīgi.

10. Kečups

Pārsteidzoši, bet arī kečupam ledusskapis nebūs īstā vieta. Galu galā kečups ir izgatavots no tomātiem, bet tas nav patiesais iemesls, kāpēc to labāk neglabāt ledusskapī. Patiesais iemesls ir tāds, ka kečups satur etiķi, kas ir dabiskais konservants, kurš saglabās kečupu svaigu arī tad, ja tas nebūs ledusskapī.

11. Tuncis

Daudzi domā - tāpēc ka tuncis ir zivs, arī tunča konservi noteikti jāglabā ledusskapī. Taču patiesībā tie jāliek pieliekamajā vai virtuves skapītī. Ledusskapī metāla kārbas var sākt rūsēt, bet sausā vietā konservi var glabāties līdz pieciem gadiem. Taču, konservus atverot, tie gan būtu jāpārceļ uz ledusskapi.

12. Maize

Ironiski, ka maize jāglabā ārpus ledusskapja, jo tā taču sakalst. Taču šajā gadījumā problēma nav mitrums, bet gan fakts, ka maize ātrāk sabojāsies aukstumā. Taču maizi var sasaldēt, ja plānots to neēst uzreiz, bet vēlāk sagrauzdēt.

13. Kartupeļi

Arī kartupeļiem labāk patiks atrasties ārpus ledusskapja. Uzglabāti ledusskapī, tie kļūst trausli un graudaini, cietei noārdoties.

14. Āboli

Ar āboliem ir līdzīgs stāsts kā ar kartupeļiem. Ārpus ledusskapja āboli uzglabājas vidēji četras nedēļas. Pārāk zema temperatūra un mitrums liks āboliem nogatavoties ātrāk.

15. Avokado

Avokado vislabāk jutīsies uz palodzes istabas temperatūrā. Pēc kāda laika tie būs ideālā konsistencē, lai pagatavotu krēmīgu gvakamoli. Neapgrūtini avokado dzīvi, ievietojot to ledusskapī!

16. Karstās mērces

Lai panāktu izteiktāku garšu, nelieciet ledusskapī pikantās mērces! Tā vietā labāk tās glabāt virtuves skapītī.

17. Marinēti dārzeņi

Tāpat kā kečups, arī marinēti dārzeņi satur pietiekami daudz etiķa, lai varētu atrasties ārpus ledusskapja. Izvēle paliek tavās rokās!

18. Ķiploki

Ķiploki ātrāk kļūs veci, ja tiks uzglabāti ledusskapī. Sīpoliem un ķiplokiem ir vajadzīga gaisa apmaiņa, lai tie ar savu aromātu «neaplipinātu» citus produktus. Atcerieties to, ja vien nevēlaties sieru ar ķiploku garšu.

19. Banāni

Vairums cilvēku neuzglabā banānus ledusskapī, un ne bez iemesla. Ledusskapī banānu mizas ne vien kļūst brūnas, bet palēninās arī to nogatavošanās.

20. Garšvielas

Kopā ar citiem aromātiskajiem produktiem aukstums un mitrums sašķeļ garšvielu aromātu, izvelkot spēcīgu garšu. Labāk tās uzglabāt istabas temperatūrā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu