Grēcīgi gardie un vieglie svētku cepumi

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Smaržu un garšu mēnesis decembris vilināt vilina nogaršot kūkas, kārtojumus un cepumus. Brīvdienu nometnes Mija vadītāja un uztura speciāliste Justīne Apine apgalvo – grēkot ar našķiem svētku laikā iespējams arī veselīgi.

«Pastāv aizspriedums, ka Ziemassvētkos visi pieņemas svarā, tomēr tā nav taisnība. Viss, kas nepieciešams svara kontrolei, ir izdoma un mēra izjūta. Nav aizliegts ēst arī cepumus, ja tie ir minerālvielām un šķiedrvielām bagāti ar draudzīgu kaloriju daudzumu – bez lieka cukura vai taukvielām,» saka Apine. «Piedāvāju recepti tiem, kas vēro svaru un rūpējas par aktīvu dzīvesveidu. Cepumi ir kraukšķīgi, viegli un smaržo pēc gada gaidītākajiem svētkiem!»

Ziemassvētku cepumi ar musli

četrām personām

  • divi skābeni āboli

  • divas ēdamkarotes zemesriekstu sviesta (bez pievienota cukura)

  • 30 g jeb trīs deserta karotes Graci Ziemassvētku mušļa

  • 40 g melnās 70-90% šokolādes

Šķēlītēs sagriež ābolu, apziež ar zemesriekstu sviestu. Karstā ūdens traukā ieliek mazāku bļodu ar melno šokolādi, izkausē. Apber ābolu šķēlītes ar Ziemassvētku musli un aplej ar šokolādi. Ātri, skaisti un garšīgi.

Veselīgus, smaržīgus un brīnumaini skaistus svētkus!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu