Ceptas aknas ar sīpoliem un pētersīļiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Nepieciešams:

  • 500 grami teļa, liellopa vai jēra aknu
  • 2 lieli sīpoli, smalki sagriezti
  • 100 grami samaltu pētersīļu
  • 50 grami sviesta
  • 1 ēdamkarote eļļas
  • 2 ēdamkarotes citrona sulas
  • sāls un pipari

Pagatavošana:

Lielā pannā liek 30 gramus sviesta un kausē uz lielas uguns. Kad sviests izkusis, pievieno sīpolus un šķipsniņu sāls. Ar koka karoti visu samaisa, lai sīpoli apcepas vienmērīgi. Visu sautē apmēram piecas minūtes. Uguni samazina uz vidēji lielu un cep līdz sīpoli paliek brūni un mīksti. Sīpolus liek trauciņā un atstāj malā.

Pannā uz vidēji lielas uguns ielej eļļu. Pievieno aknas un pārkaisa sāli un piparus. Aknas apcep no abām pusēm. Kad gatavas, noņem no pannas un atstāj malā.

Sīpolus liek atpakaļ pannā. Pievieno 20 gramus sviesta, pētersīļus un citrona sulu. Maisot cep līdz sviests izkusis.

Pasniedzot aknas, mērci pārlej tām pāri.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu