Zivju pirkstiņi un aromātiskais zirņu biezenis ar piparmētrām

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Mājās gatavoti zivju pirkstiņi ir lielisks veids, kā pierunāt bērnus ēst vairāk zivju. Un to pagatavošana nemaz nav tik sarežģīta, ir pārliecināts nenogurdināmais britu pavārs Džeimijs Olivers.

Šī ir viena no asprātīgām un vienkāršām idejām, ar kurām, Oliveraprāt, iespējams papildināt iecienītas ģimenes maltītes. Jaunajā šovā «Džeimija supermaltītes ģimenei», kas svētdienās skatāms kanālā «FOX Life», pavārs patiešām nerunās par godži ogām vai «zaļajiem» dzērieniem, bet gan parādīs, kā, izmantojot vienkāršas sastāvdaļas, pagatavot veselīgus, gardus ēdienus, kas maksimāli apvieno produktu izcilās īpašības un labo garšu.

Lūk, maltīte, kas patiks ikvienam: pašu gatavoti zivju pirkstiņi, kas papildināti ar aromātisku zirņu biezeni.

Nepieciešams:

  • 450 g saldētas baltās zivs, piemēram, mencas vai pīkšas fileja
  • 500 g saldētu zirņu
  • 5 ēdamkarotes miltu
  • 1 ēdamkarote kaltētas paprikas
  • ½ citrona, miziņa un sula
  • svaigi malti melnie pipari
  • 2 lielas lauku olas
  • 3 šķēles pilngraudu maizes (100g)
  • saulespuķu eļļa
  • ½ buntīte svaigu piparmētru lapu

Pagatavošana:

Atsaldējiet zivi, vislabāk vakarā izņemiet no saldētavas un atstājiet uz nakti ledusskapī. Zirņus ielieciet caurdurī izlietnē un pārlejiet ar karstu ūdeni, lai tos atsaldētu. Nolieciet malā. Ieberiet miltus seklā bļodā, pievienojiet papriku, citrona miziņu, šķipsniņu sāls un piparus. Citā seklā bļodā sakuliet olas. Samaliet maizi smalkās drupačās, saberiet tās uz šķīvja.

Kad zivs atsalusi, sagrieziet filejas gareniski, aptuveni divus centimetrus platos pirkstiņos. Apvārtiet tos miltos, iemērcējiet olā, nokratiet lieko, tad apvārtiet drupačās un kārtojiet uz paplātes. (Tas būs jādara pa porcijām.)

Uz vidējas uguns lielā, nepiedegošā pannā uzkarsējiet vienu ēdamkaroti eļļas. Lieciet virsū zivju pirkstiņus un cepiet divas līdz trīs minūtes no katras puses vai arī tik ilgi, līdz tie kļūst zeltaini, kraukšķīgi un izcepušies. (Tas būs jādara pa porcijām.) Gatavos pirkstiņus novietojiet uz dubultā salocītām virtuves salvetēm, lai tos nosusinātu. Ja nepieciešams, cepot nākamo porciju, pielejiet papildu eļļu.

Tikmēr sasmalciniet zirņus līdz tie pārvēršas jaukā, gaisīgā biezenī vai arī saspaidiet tos ar dakšiņu. Ievietojiet bļodā, smalki sagrieziet un pievienojiet piparmētru lapas, izspiediet citronu sulu un pievienojiet savas iecienītās garšvielas. Labi samaisiet un pasniedziet kopā ar kraukšķīgajiem zivju pirkstiņiem un svaigiem zaļajiem salātiem. Ja vēlaties pievienot kečupu, dariet to!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu