Tavs pārlūks ir novecojis, lūdzu atjauno to..
Sīkdatnes (cookies) mums sniedz iespēju uzlabot jūsu kā lietotāja ērtibas. Turpinot izmantot mūsu vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. VAIRĀK >

Cepts lasis terijaki mērcē

Foto: <a target="_blank" href="https://www.flickr.com/people/joyosity/">joyosity</a>, <a target="_blank" href="http://creativecommons.org/licenses/by/2.0/">CC BY-SA 2.0</a>

Nepieciešams: 

  • 50 grami sezama eļļas
  • 50 grami citrona sulas
  • 50 grami sojas mērces
  • 2 ēdamkarotes brūnā cukura
  • 1 ēdamkarote sezama sēklas
  • 1 tējkarote sinepju
  • 1 tējkarote ingvera pulvera
  • 1/4 tējkarotes ķiploka pulvera
  • 200 grami laša filejas

Pagatavošana:

Mazā kastrolī samiksē sezama eļļu, citrona sulu, sojas mērci, brūno cukuru, sezama sēklas, sinepes, ingveru un ķiploku pulveri. Sildi uz mazas uguns un maisa līdz cukurs izšķīst.

50 gramus no marinādes noliek malā.

Atlikušo marinādi liek aiztaisāmā plastmasas maisiņā un ievieto tajā arī laša fileju, lai tā marinētos. No maisa izspiež gaisu, aiztaisa un atstāj uz pusotru stundu.

Liek sildīties cepeškrāsni.

Izņem lasi no maisiņa. Filejas kārto cepamajā traukā un pa virsu smērē marinādi. Plātni liek cepeškrāsns augšā un lasi cep 5 minūtes. Kad gatavs, vēlreiz uzsmērē malā atlikto marinādi.

Pasniedzot pārber ar sezama sēkliņām un sagrieztiem lokiem.

0 Komentāri