Tavs pārlūks ir novecojis, lūdzu atjauno to..
Sīkdatnes (cookies) mums sniedz iespēju uzlabot jūsu kā lietotāja ērtibas. Turpinot izmantot mūsu vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. VAIRĀK >

Šampinjonu krēmzupa ar kausēto sieru

Foto: Panthermedia/Scanpix

Nepieciešams:

  • 500 grami šampinjonu
  • 2 kartupeļi
  • 2 vidēja lieluma burkāni
  • 200 grami kausēta siera
  • 1 sīpols
  • 1 sēņu buljona kubiņš
  • 1,5 litri ūdens
  • sāls, pipari
  • zaļumi
  • olīveļļa

Pagatavošana:

Šampinjonus un kartupeļus sagriež gabaliņos, bet burkānus apaļās ripiņās.

Lielā katlā lej ūdeni, pievieno sēņu buljona kubiņu. Liek ūdenī vārīties sagrieztus kartupeļus un burkānus. Tikmēr sīpolu kopā ar šampinjoniem apcep olīveļļā.

Kad dārzeņi kļuvuši mīksti, katlā izšķīdina kausēto sieru. Pēc brīža pievieno arī apceptos šampinjonus un sīpolus.

Sāli un piparus pievieno pēc garšas. Visu kopā sablendē un ļauj vēl nedaudz pavārīties.

Pasniedz ar zaļumiem.

0 Komentāri