Cepta laša fileja balzametiķa «glazūrā»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: snowpea&bokchoi, CC BY-SA 2.0

Nepieciešams:

  • 200 grami laša filejas
  • 4 ķiploka daiviņas
  • 1 ēdamkarote baltvīna
  • 1 ēdamkarote medus
  • 30 grami balzametiķa
  • 4 tējkarotes Dižonas sinepes
  • sāls, pipari
  • 1 ēdamkarote svaiga oregano

Pagatavošana:

Liek sildīties cepeškrāsni uz 200 grādiem. Cepamajā traukā liek foliju vai cepamo papīru.

Sakapā ķiploka daiviņas un apcep uz pannas uz vidēji lielas uguns. Pievieno baltvīnu, medu, balzametiķi, sinepes, sāli un piparus. Visu kopā samaisa un sautē apmēram trīs minūtes.

Laša filejas kārto cepamajā traukā, pa virsu lej sautēto mērci un pārkaisa oregano.

Liek cepeškrāsnī un cep apmēram 10 līdz 14 minūtes. Apsmērē laša fileju ar atlikušo mērci un vēlreiz uzber sāli un piparus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu