Kartupeļu sacepums ar malto gaļu un sieru

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Nepieciešams:

  • 5-6 kartupeļi
  • 500 grami liellopa maltās gaļas
  • 2 tomāti
  • 2 sīpoli
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 350 ml skābā krējuma
  • 200 grami siera
  • garšvielas (pēc izvēles)
  • eļļa

Pagatavošana:

Liek karsēties lielu pannu ar olīveļļu. Pievieno sakapātus sīpolus, sagrieztus tomātus un iespiež ķiploku daiviņas. Pievieno malto gaļu un vēlamās garšvielas (sāls un pipari vai gaļas kopējā garšviela). Visu kopā apcep īdz gaļa sāk apbrūnēt.

Nomizo kartupeļus un sagriež ripiņās. Liek lielā bļodā, pievieno sāli, piparus un nedaudz olīveļļas. Visu kopā samaisa.

Ietauko cepamo pannu un vienā kārtā liek kartupeļu ripiņas. Pa virsu kārto maltās gaļas masu. Atkārto 3-4 reizes.

Pa virsu pārlej skābo krējumu (ja tas liekas pārāk biezs, var atšķaidīt ar nedaudz ūdens).

Sacepumu liek cepeškrāsnī uz 200 grādiem. Cep apmēram 40 minūtes un pārkaisa ar sarīvētu sieru. Turpina cept līdz siers ir izkusis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu