Vistas fileja ar citrona mērci un kaperiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: jeffreyw, CC BY-SA 2.0

Nepieciešams:

  • 3 lielas vistas filejas krūtiņas, sagrieztas uz pusēm
  • 100 grami miltu
  • 2 ēdamkarotes eļļas
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 200 grami vistas buljona
  • 1/2 citrona, sagriezta tievās ripiņās
  • 1/4 svaigas citrona sulas
  • 2 ēdamkarotes kaperu bez kātiņiem, nomazgāti un nosusināti
  • 3 ēdamkarotes sviesta
  • 2 ēdamkarotes sagrieztu pētersīļu
  • sāls un pipari

Pagatavošana:

Vistas filejas krūtiņas pārkaisa ar sāli un pipariem, un apviļā tās miltos. Nokrata miltus, kas nav pielipuši. Pannā lej eļļu un no abām pusēm apcep katru filejas gabalu. Noliek tās malā.

Smalki sagrieztu ķiploka daiviņu pannā apcep apmēram 20 sekundes. Lej klāt vistas buljonu un pievieno sagrieztas citronu ripiņas. Visu kopā sautē apmēram 5-8 minūtes.

Lej klāt svaigu citronu sulu, pievieno kaperus un turpina sautēt vēl piecas minūtes. Pievieno sviestu un mērci maisa līdz tā kļuvusi viendabīga. Mērcē iemaisa arī sagrieztos pētersīļus un visu kopā samaisa.

Pasniedzot vistiņu, pārlej to ar sagatavoto mērci.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu