Klasiskā skābeņu zupa ar putraimiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Nepieciešams: 

  • 400 grami žāvētu ribiņu
  • 300 grami skābeņu
  • 200 grami miežu putraimu
  • 4 vidēja lieluma kartupeļi
  • ūdens
  • lauru lapas
  • skābs krējums
  • vārītas olas
  • sāls, pipari

Pagatavošana:

Katlā lej ūdeni un apmēram 15 minūtes vāra žāvētas ribiņas. Sietā noskalo putraimus un ber klāt, vāra vēl apmēram 10 minūtēm.

Tikmēr nomizo kartupeļus un sagriež kubiciņos, ber katlā.

No katla izņem ribiņas un ļauj atdzist. Gaļu atdala no kauliem un ber atpakaļ zupā. Pievieno dažas lauru lapas. Sāli un piparus pievieno pēc garšas.

Katlā ber smalki sagrieztas skābenes un turpina vārīt vēl pāris minūtes. Zupai liek virsū vāku un ļauj ievilkties apmēram 20 minūtes.

Pasniedz ar vārītām olām un skābo krējumu!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu