Pasta ar puraviem un zilo sieru

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Izbaudi Franciju un Itāliju vienā ēdienā! Pasta ar puraviem un zilo sieru - recepte diviem.

Nepieciešams:

  • 400 g pastas (formai nav nozīmes - ņemiet savus iecienītos)
  • puse purava kāta
  • 200 ml saldā krējuma
  • 100 g zilā siera
  • sāls
  • kardamons
  • brūnais cukurs
  • Provansas zaļumu maisījums

Pagatavošana:

Puravu sagriež smalkās ripiņās un liek apcepties nelielā daudzumā olīveļļas vai vēl gardāk - sviestā. Pārlieku neapbrūnina - tiklīdz puravi apcepas zeltaini, samazina uguni un pievieno saldo krējumu. Mērci sautē un pievieno šķipsniņu sāls, kardamona, brūnā cukura un kaltēto Provansas zaļumu maisījuma.

Pastu liek verdošā ūdeni un gatavo tik minūšu, cik norādīts uz attiecīgā pastas iepakojuma. Arī te gaumes atšķiras - vai gatavo pavisam mīkstus, vai al dente.

Mērci noņem no uguns un iedrupina tajā zilo sieru. Ja mērci vēlas vijīgāku, tai pievieno pāris ēdamkarotes pastas ūdens - tajā ir mazliet kviešu cietes, tādēļ tas mērcei noderēs lieliski!

Pastu kārto šķīvjos un pārlej ar mērci!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu