Makaroni ar sēnēm un kazas sieru

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Palutini mājiniekus!

Nepieciešams:

  • 500 g jebkādu makaronu
  • 2 ēdamkarotes sviesta
  • 2 ēdamkarotes augu eļļas
  • 700 g svaigu sēņu
  • 1/4 tases sasmalcināta ķiploka vai šalotes sīpolu (var arī abus kopā)
  • 1/3 tases baltā vīna
  • 1/2 glāze saldā krējuma
  • 1 tējkarote sāls
  • 1 tase vistas vai dārzeņu buljona (pēc vēlēšanās)
  • 1/4 tases rīvēta parmezāna siera
  • 2 tases sasmalcinātu spinātu
  • 170 g kazas siera

Pagatavošana:

Izvāriet makaronus un nokāsiet.

Sajauciet sviestu ar eļļu un uzsildiet lielā pannā vai katlā uz vidējas uguns. Sagrieziet sēnes un cepiet, kamēr tās kļūst mīkstas un zeltainas – aptuveni 5-10 minūtes. Pievienojiet ķiploku un baltvīnu (tam nedaudz jāburbuļo). Pēc tam pievienojiet saldo krējumu un sāli.

Lielā katlā sajauciet makaronus ar sēņu mērci. Pēc vēlēšanās pievienojiet buljonu.

Siltos makaronos iemaisiet sarīvētu sieru. Tieši pirms pasniegšanas pievienojiet sasmalcinātus spinātus un gabaliņos sagrieztu kazas sieru.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu