Liellopa sautējums ungāru gaumē

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Sātīga maltīte aukstajam laikam!

Nepieciešams (6 porcijām):

  • 700 g atkaulotas liesas liellopa gaļas
  • ¾ tējkarotes sāls
  • ½ tējkarotes svaigi maltu melno piparu
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • 2 vidēji sīpoli, sakapāti
  • 2 ēdamkarotes miltu
  • 1 ēdamkarote paprikas pulvera
  • 1 tējkarote ķimeņu
  • 3 ķiploka daiviņas, saspiestas
  • 1 glāze sausa sarkanvīna
  • 2 glāzes ūdens
  • 1 ½ glāzes nesālīta liellopa buljona
  • 500 g mazu kartupeļu, sagriezti 4 daļās
  • 3 burkāni, rupji sakapāti
  • 2 saldās paprikas, sagrieztas šķēlēs

Pagatavošana:

Sagrieziet gaļu gabaliņos kā gulašam, pārkaisiet ar ½ tējkaroti sāls ¼ tējkaroti piparu. Uzsildiet lielā pannā eļļu un uz vidēji lielas uguns cepiet gaļu aptuveni 6 minūtes līdz zeltainam brūnumam no abām pusēm. Pēc tam uzlieciet uz šķīvja.

Uz vidējas uguns apcepiet sīpolus, līdz tie kļūst mīksti (aptuveni 5 minūtes). Pievienojiet miltus, paprikas pulveri, ķimenes un ķiploku. Maisot cepiet vēl 1 minūti. Pievienojiet vīnu, maisot turpiniet gatavot vēl pāris minūtes, kamēr masa kļūst bieza.

Pievienojiet 1 glāzi ūdens, buljonu un apceptos gaļas gabaliņus. Uz mazas uguns sautējiet visu aptuveni stundu vai nedaudz ilgāk. Pēc tam pievienojiet kartupeļus, burkānus, saldo papriku un otru ūdens glāzi. Zem daļēji uzlikta vāka sautējiet vēl aptuveni 45-60 minūtes, ik pa laikam apmaisot, kamēr gaļu un dārzeņus var viegli caurdurt ar dakšiņu.

Pirms pasniegšanas pārkaisiet ar sāli un svaigi maltiem pipariem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu