7 veidi, kā dažādot ikdienas kafijas garšu!

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Iestājoties vēsākam un tumšākam laikam, arvien biežāk rodas vēlme uzmundrināt sevi ar karsto dzērienu.

1. recepte: Kruīzkontrole garšas kārpiņām

Melna kafija + lazdu riekstu sīrups + putukrējuma cepurīte + kanēlis. Karamelizētā lazdu riekstu garša ideāli papildina melno kafiju, putukrējums piešķir saldumu, bet kanēlis noslēdz garšu simfoniju. Rezultātā – vidēji stipra kafija ar riekstainu garšu.

2. recepte: Pilna bāka riekstu

Kapučīno + lazdu riekstu sīrups + pavisam nedaudz kanēļa. Kafijas dzēriena recepte būs piemērota saldas un maigas garšas cienītājiem, kuriem patīk kārdinoša smarža. Starp citu, kanēlis ir viena no vērtīgākajām garšvielām un ļoti labi piestāv gada aukstākajai sezonai.

3. recepte: Uzmanības pastiprinātājs

Dubultais espreso + putukrējums. Šim dzērienam nav ieteicams papildus pievienot cukuru. Šī recepte patiks tiem, kuri ciena stipru kafiju, bet novērtē maigu garšu.

4. recepte: Dāsnais autobraucējs

Flat white (to gatavo no espreso un karsta piena putām) + karameļu sīrups + šokolādes pulveris + putukrējums. Piemērotākā recepte saldummīļiem, kuriem vajadzīgs kafijas mundrums, bet to grūti iedomāties bez saldas garšas.

5. recepte: Pedāli grīdā

Dubultais espreso + Amaretto sīrups + lazdu riekstu sīrups + putukrējums. Raksturīgākās īpašības – salds, stiprs un aromātisks. Vai zināji, ka Amaretto sīrupa mandeļu garšu iegūst no aprikožu kauliņu kodoliem, nevis mandelēm, kā tas varētu šķist?!

6. recepte: Turbo piedziņa

Dubultais espreso + karstas piena putas + putukrējums + Amaretto sīrups. Stipra un gaisīga kafija, ko piešķir karstās piena putas. Tās savukārt iegūst, karsējot pienu līdz 60 grādu temperatūrai.

7. recepte: Lēzenais starts

Kapučīno (līdzīgās proporcijās melna kafija ar karsētu pienu un karstām piena putām) + karameļu sīrups + kanēlis. Šī kafija būs piemērota brīdī, kad ir vēlme nobaudīt kaut ko siltu, maigu un aromātisku. Dzēriena akcents ir karameļu sīrups, kas piešķir kapučīno bagātīgu un krēmīgu garšu.

Receptes tapušas sadarbībā ar Circle K

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu