Svētki vēl nav beigušies, tāpat arī gatavošana un gardu ēdienu baudīšana. Viens no iecienītākajiem garšaugiem jau izsenis ir bijis ķiploks - aromātisks un spēcīgs, pilns garšas. Noteikti arī tu savus ēdienus papildināsi ar ķiploku. Mēs savukārt parādīsim, kā vienkāršāk tos notīrīt.
Saimnieces triki: Kā ātri un vienkārši nomizot ķiploku?
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Veselu ķiploka galviņu ieliekam noslēdzamā traukā - vai nu kastītē ar vāku, vai burciņā. Kārtīgi sakratām, lai ķiploka daiviņas atdalītos. Traukā atstājam tikai daiviņas un vēlreiz kārtīgi sakratām. Šādi atdalīsies visas miziņas.
Piezīme: labāk izmantot krietni apžuvušu ķiploku, ja būs pārāk zaļš, tad miziņas neatdalīsies.