Vai zini, kā pagatavot perfektu skābo kāpostu zupu?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Tik aromātiska, ka siekalas saskrien mutē, tik bieza, ka ielikta karote nesagāžas, un tik sen neēsta, ka jau piemirsies. Tieši tāda ir šīs dienas skābu kāpostu zupa! Rezultātā gan šķīvī ir tikai kāposti un gaļa, toties kas par garšu! Un, lai to iegūtu, katlā ir pabijusi ne tikai dažāda cūkgaļa, bet arī vistas kauli, burkāni, selerijas un pētersīļa sakne, sīpoli un, protams, kārtīgs klēpis ar garšaugiem - pētersīļi, dilles, ķiploki, čili un citi labumi.

Šoreiz gan zupas katls ne priekš vakariņām divatā un ne priekš švakajiem, bet gan kārtīgam darba kolektīvam. Tieši tā, katrā no darba vietām vienmēr atrodas kāds gardēdis, bariņš entuziastu un lērums ēdiena baudītāju. Ja ir sajūta, ka pietrūkst kopīgu pasākumu ar kolēģiem, vai ir vēlme darba biedrus pārsteigt ar sātīgām pusdienām, tad liels zupas katls būs tieši laikā.

Vēl kāds no būtiskiem nosacījumiem - pavāram ir jāzina laba ēdiena pamatlikumi. Un, kā saka mūsu zupas meistars: «Nevajag baidīties no kauliem - tie neko nemaksā, bet iedod tādu garšu, nekas cits nespēj tos aizstāt, ne buljona kubiņi, ne vegetas. Kauli + dārzeņi = maģija. Un lieku reizi var pieminēt, ka ar buljonu sākas JEBKURA zupa.»

Perfektā skābu kāpostu zupa

Foto: Jānis Škapars/TVNET
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu