Divpadsmitgadīgais blogeris salīdzina: čipsi «Moore» vai «Lays»?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.pipars.lv

Garšu cienītājs un pētnieks Rojs Puķe turpina «izmeklēt» savā blogā Pipars.lv. Šoreiz zem viņa lupas krituši divu veidu čipsi. Būsim godīgi, cik skaļi bļaujam, ka čipsi ir neveselīgi un lieki mūsu ēdienkartē, tik daudz tos arī iegādājamies un gardu muti apēdam. Ja sirds vai garšas kārpiņas alkst pēc šā sāļā un kraukšķīgā našķa, tad neliegsim sev to prieku!

Lūk, arī Pipars.lv tests!

Nolēmu salīdzināt tieši šos čipsus, jo tie abi ir gatavoti no kartupeļiem, nevis kartupeļu pulvera, un vizuāli ir ļoti līdzīgi. Respektīvi, čipsi tiek gatavoti no īstiem kartupeļiem, pareizāk būtu teikt - no kartupeļu šķēlēm.

«Moore» ir ļoti inčīgs iepakojums, kas arī piesaistīja manu uzmanību. Visi iepakojumi ir krāsaini, ar lieliem, lepniem uzrakstiem, un tad vienīgais iepakojums, kas izceļas, ir «Moore». Man patīk šis iepakojums, jo šķiet, ka čipsi ir dabīgi, mājās gatavoti pēc senām receptēm. Uz iepakojuma minēts, ka čipsu sastāvā ir tikai trīs lietas: kartupeļi, saulespuķu eļļa un sāls.

«Lays» sastāvā ir virkne e-vielu, kas nav «Moore» čipsos. Un diezgan pamatīgi atšķiras arī kaloriju daudzums, «Moore» uz 100 gramiem ir 601 kalorija, bet «Lays» ir 513 kalorijas.

Garšas tests. Mans tētis saka, ka «Moore» čipsiem nav nekādas garšas. Es tētim piekrītu... «Moore» nav garšas (tie garšo pēc ceptiem kartupeļiem), bet dīvainā kārtā man tie garšo vairāk!

Šoreiz uzvarētājs ir «Moore» čipsi - man patīk sastāvs un garša, tāpēc kaloriju daudzumam šoreiz nepievērsīsim uzmanību.

Vairāk pētījumu atradīsi blogā "Pipars.lv"

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu