7 praktiski šefpavāru padomi, kas noderēs arī tavā virtuvē!

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Bieži, darbojoties virtuvē - gatavojot vai apstrādājot produktus, pat nenojaušam, cik ļoti mums var palīdzēt dažādi knifiņi! Kādam varbūt daudz kas jau zināms, kādam šie pavāru padomi būs pirmoreiz dzirdēti, bet lieki atgādināt nekad nenāk par ļaunu. Varbūt arī tev noderēs kāds no tiem!

 
Foto: Depositphotos.com

Sasaldē buljonu

Ja vāri dārzeņus vai gaļu kādam noteiktam ēdienam, labāk dari to lielākā katlā, pievienojot sīpolus, ķiplokus, burkānus un dažādus garšaugus. Izvārītos produktus izmanto pēc nepieciešamības, bet buljonu sadali mazākos trauciņos vai burciņās un sasaldē. Kad būs nepieciešams buljons mērcei, sautējumam, kādam wok ēdienam vai kam citam, nebūs jāvāra no jauna. Nedaudz atlaidini un pievieno vēlamajam ēdienam gatavošanas procesā.

 
Foto: Depositphotos.com

Tīri ingveru ar karoti

Izrādās, ļoti viegli ir notīrīt ingveru ar karotes malu. Kā zināms, ingvera sakne nav gluži apaļas formas un, mizojot ar nazi, diezgan daudz labuma tiek nogriezts, tamdēļ droši izmanto karoti un vairāk vērtīgās saknes paliks izmantošanai.

 
Foto: Depositphotos.com

Pievieno pastai eļļu

Vārot jebkura veida pastu, pievieno ūdenim ne tikai sāli, bet arī eļļu, vēlams olīveļļu. Šādi pasta nesalips un neveidos neatšķetināmus spageti kalnus.

 
Foto: Depositphotos.com

Ļauj nostāvēties izceptai gaļai

Noņem gatavoto gaļu vai zivi no cepšanas virsmas īsu brīdi pirms gatavības, jo izceptais produkts vēl turpinās gatavoties 5 līdz 10 minūtes, attiecīgi sasniegs savu gatavību, neatrodoties uz pannas vai cepeškrāsnī. Pagatavotais gaļas gabals ilgāk siltumu saglabās, ja apklāsi ar foliju vai cepampapīru.

 
Foto: Depositphotos.com

Noskalo pupiņas pirms vārīšanas

Pavāri iesaka noskalot pupiņas pirms gatavošanas, šādi atbrīvojoties no vielām, kas veicina gremošanas traucējumus un vēdera uzpūšanos. Zinām, cik šādas sajūtas var būt nepatīkamas, tāpēc nepaslinkosim un veltīsim dažas minūtes pupiņu skalošanai.

 
Foto: Depositphotos.com

Cep bekonu cepeškrāsnī, to nepiededzinot

Bieži vien, cepot bekonu uz pannas un gaidot pašu labāko tā kraukšķīguma brīdi, nemanot to pārcepam vai piededzinām. Tamdēļ pavāri iesaka bekonu cept cepeškrāsnī 200 grādos 15 līdz 20 minūtes, to izņemot īsu brīdi pirms gatavības. Bekons būs kraukšķīgs un nepiededzis!

 
Foto: Depositphotos.com

Izmanto atvērtu sālstrauku

Nereti ir gadījušās situācijas, kad, izmantojot sāli no beramā sālstrauka, iebirst vairāk, nekā gribētos. Tāpēc ieteikums būtu izmantot atvērtus sālstraukus, no kuriem iespējams paņemt sāli šķipsnās vai tējkarotēs, šādi dozējot nepieciešamo daudzumu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu