Jaunais blogeris turpina izmeklēt: ar ko atšķiras iecienītās «Vāverītes»

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.pipars.lv

Jaunais kulinārijas entuziasts Rojs Puķe savā blogā Pipars.lv turpina šķetināt garšīgu produktu sastāvu. Šoreiz viņš ķēries pie saldumiem, bez kuriem ikdienā neiztikt ne maziem, ne lieliem. Zinām, ka nu jau ierasta lieta ir ar vienu nosaukumu ražot un tirgot vairākus dažādus produktus, bet vai iegūtais atbilst cerētajam?

Lūk, arī Pipars.lv tests!

Kuriem bērniem gan negaršo konfektes? Un kāpēc gan tieši bērniem? Konfektes garšo visiem!
Arī es neesmu izņēmums. Esmu, protams, nogaršojis dažādu valstu saldumus, bet īpaši gardi man liekas tie, kas ražoti mūsu valstī. Pilnīgi visi zina, kas ir «Laima», un zina, ko tā piedāvā. Taču es kādu dienu tiešām apjuku.

Viena no Laimas vizītkartēm ir populārā konfekte «Vāverīte». Bet kura - lielkonfekte, sveramās konfektes vai šokolādes tāfelīte? Visas tās iepakotas vienādi, bet kā tās garšo?!

Arī jūs raustāt plecus neziņā? Nu ko, pienācis laiks noskaidrot!

Iegādājos visus trīs saldumu veidus ar nosaukumu «Vāverīte».

Lūk, secinājumi, izlasot sastāvu uz konfekšu un šokolādes iepakojumiem!
Konfektēs ir norādīts lielāks lazdu riekstu sastāvs nekā lielkonfektē (par 2%).
Mandeles savukārt lielkonfektē ir 10%, bet konfektēs daudzums nav precīzi norādīts.
Uz lielkonfektes iepakojuma redzu kakao pulveri ar samazinātu tauku saturu. Konfektēs šā kakao pulvera nav, toties kakao saturs šokolādē abās konfektēs ir vienāds - ne mazāk par 39%.
Bet šokolādes tāfelītē ir minēti gan veseli, gan drupināti lazdu rieksti - 23% un kakao saturs vismaz 35%. Mandeles šokolādes tāfelītes sastāvā nav minētas vispār. Taču ir minēts sausais piens, kas ir loģiski, jo tā taču ir piena šokolāde!

Runājot par garšām - man neizdevās izgaršot atšķirību starp konfektēm un lielkonfekti. Man tās likās identiskas. Atšķiras tikai pēc izmēra, kas kādam var būt svarīgi. Toties šokolādes tāfelīte pēc garšas krietni atšķiras no konfektēm. Tā ir jūtami sāļāka. Nevar teikt, ka man tā negaršoja, bet starpība ir jūtama.

Es gribētu teikt, ka klasiskajā izpratnē konfektes «Vāverīte» sniedz to, ko gaidām, bet šokolādes tāfelīte īsti ne.

Šokolādes tāfelīti arī manā izpratnē nevarētu dēvēt par tādu kā konfekšu «Vāverīte» versiju. Patiesībā es to gribētu dēvēt par piena šokolādi ar sāļiem lazdu riekstiem...

Atšķiras arī enerģētiskā vērtība! Konfektēm tā ir 548 Kcal, lielkonfektei - 533 Kcal un šokolādes tāfelītei - 591 Kcal! Cena savukārt atšķiras diezgan būtiski. Konfektes maksāja 8,99 eiro kilogramā. Šokolādes tāfelīte sanāk 11,59 eiro kilogramā, bet visdārgākā man sanāca lielkonfekte «Vāverīte» - 13,00 eiro kilogramā! Protams, šīs cenas ir konkrētajā brīdī un konkrētajā veikalu tīklā un citos veikalos tās var atšķirties.

Bet jautājums tomēr paliek neatbildēts: ja šokolādes tāfelīte tapusi, izmantojot piena šokolādi, un tajā nav ne mandeļu, ne šokolādes pildījuma (pralinē), vai tā drīkst saukties «Vāverīte»?
Vai tā vienkārši ir piena šokolāde ar lazdu riekstiem, kas iesaiņota jau iecienītajā «Vāverītes» konfektes raksturojošajā lazdu lapu zaļumā?!

Un kā liekas jums?

Vairāk pētījumu atradīsi blogā "Pipars.lv"

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu