Divpadsmitgadīgais blogeris turpina pētīt: nageti - kurus izvēlēties?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.pipars.lv

Lielai daļai mammu nebūs noslēpums, ka, piedāvājot bērnam pašu gatavotus vai veikalā nopērkamus nagetus, bērni izvēlēsies koši dzeltenos vai oranžīgos gaļas gabaliņus no veikala plauktiem, jo tie viņiem šķiet tie «īstie» nageti. Lai nu tā būtu! Pa retam varam arī piekāpties. Bet, pirms ieliekat nagetus savā iepirkumu groziņā, kāds izteikts gardēdis veica testu, lai noskaidrotu, kuri no piedāvātajiem šķiet atbilstošāki bērna garšas kārpiņām. Jaunais blogeris Rojs Puķe no Pipars.lv nogaršoja divus līdzīgus vistas gaļas nagetus.

Lūk, arī Pipars.lv tests!

Nageti ir visu bērnu iecienītākais ēdiens. Tie ir viegli pagatavojami, un neko daudz jau tam nevajag - vistas fileju, pāris olu, garšvielas un miltus vai rīvmaizi. Taču ne vienmēr ir noskaņojums gatavot. Vienkāršāk nopirkt veikalā jau gatavus nagetus un uzlikt uz uzkarsētas pannas, pēc minūtēm piecām - var ēst. Tad galvenais jautājums - kuri garšīgāki? Šoreiz veikalā paņēmu tieši vistu nagetus, jo piedāvājumā, izrādās, ir arī cūkgaļas.

Vistu nagetus piedāvā «Ķekava» un «Rīgas Miesnieks». «Ķekava» piedāvā divu veidu nagetus - ar sieru, bet es izvēlējos bez siera, jo «Rīgas Miesnieks» ar sieru pildītus nagetus nepiedāvā. Nolēmu - būs korektāk, ja abi testējamie produkti būs bez siera.

Tad nu par iepakojumu. Jestrāks un «garšīgāks» izskatās «Ķekavas» iepakojums. Man vispār ne īsti ir skaidrs, kāpēc «Rīgas Miesnieks» šobrīd visu savu produkciju sācis iepakot agresīvi violetā krāsā. Man personīgi šķiet, ka šī krāsa gaļas produktiem īpaši neder, bet varbūt kļūdos. Uzņēmuma «Rīgas Miesnieks» nagetu iepakojums ir 350 gramu smags, bet uzņēmuma «Ķekava» nagetes (kā īsti ir pareizi? nageti vai nagetes?) 310 gramu. Uzņēmuma «Rīgas Miesnieks» piedāvātie nageti ražoti Igaunijā, bet «Ķekava» izplata uzņēmumā «Lielzeltiņi» gatavotos vistas gaļas gabaliņus. Jā, vēl kāda nianse - uzņēmums «Rīgas Miesnieks» uz iepakojuma izcēlis faktu, ka vistas gaļas nageti gatavoti no cāļa filejas (41%), bet «Ķekava» raksta, ka izmantota cāļa gaļa (62%).

Nekādus briesmīgo vielu nosaukumus uz iepakojuma neatradu, tātad - laiks degustācijai! No sākuma nogaršoju šos abu veidu nagetus svaigus, nu, neceptus, lai gan tas ir nosacīti, jo uz «Miesnieka» iepakojuma rakstīts, ka produkts ir cepts rapšu eļļā. Tātad līdz manīm kāds šos nagetus jau ir gatavojis... :) Nu, arī uz otra testējamā produkta, ko piedāvā uzņēmums «Ķekava», ir informācija, ka produkts ir gatavs lietošanai un to atliek vien uzsildīt. Ko arī rekomendēju darīt, jo neceptiem nagetiem nav tā garša.

Uzcepu. Vizuāli man labāk patika «Ķekavas» piedāvātie vistas gabaliņi, bet sulīgāki tomēr ir «Rīgas Miesnieka» izplatītie. Zinu, zinu, par gaumi jau nestrīdas, un es nemaz nedomāju strīdēties! Ja nākamreiz slinkošu un negatavošu nagetus pats, tad veikala grozā pie šī piedāvājuma izvēlēšos «Rīgas Miesnieka» cāļa filejas nagetus.

P.S. Vēl gan jānogaršo uzņēmuma «Ķekava» vistu gaļas nageti ar sieru!

Vairāk pētījumu atradīsi blogā "Pipars.lv"

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu