Visu laiku labākie un vienkāršākie gatavošanas padomi

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Virtuvē pavadām lielu daļu sava laika – vai nu gatavojot, vai uzkopjot, vai arī vienkārši atpūšoties. Lai kaut nedaudz samazinātu šo laiku, vērtīgi ir zināt un lietot dažādus paņēmienus, knifiņus un vienkāršas virtuves gudrības. Bloga «Chocolate & Zucchini» autore apkopojusi sev vistuvākos lasītāju iesūtītos ieteikumus, kas noderīgi virtuvē. Ļoti iespējams, ka kāds no tiem noderēs arī tev!

  • Tavas rokas ir svarīgākais instruments virtuvē.

  • Iegādājies labākos virtuves piederumus, kādus vien vari atļauties.

  • Vienmēr izmanto lielāku bļodu/ katliņu/ virtuves dēlīti, nekā tev šķiet vajadzīgs.

  • Vienmēr pagaršo tevis gatavoto ēdienu.

  • Vienmēr sakārto savu darba virsmu, kad esi beidzis gatavot.

  • Izmanto recepti kā palīgu, bet pagatavo ēdienu, pielāgojot savām vēlmēm.

  • Nenoslīcini labu ēdienu lielā mērces daudzumā, ja vien neesi to jau sabojājis un nav nepieciešams slēpt pēdas.

  • Ja tu proti lasīt, tad proti arī gatavot.

  • Negatavo ēdienu ar vīnu, kuru pats nedzertu.

  • Jo mazāk, jo labāk – nepārspīlē ēdienā ar sastāvdaļu daudzumu. Ar trim pamata garšām vienam ēdienam ir pietiekami.

  • Pievieno garšvielas pakāpeniski; vienmēr tās vari papildināt, bet ne izņemt no ēdiena.

  • Apbrīnojami, ka nedaudz jūras sāls padara labāku gandrīz jebkuru ēdienu – īpaši dārzeņus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu