Virtuvē pavadām lielu daļu sava laika – vai nu gatavojot, vai uzkopjot, vai arī vienkārši atpūšoties. Lai kaut nedaudz samazinātu šo laiku, vērtīgi ir zināt un lietot dažādus paņēmienus, knifiņus un vienkāršas virtuves gudrības. Bloga «Chocolate & Zucchini» autore apkopojusi sev vistuvākos lasītāju iesūtītos ieteikumus, kas noderīgi virtuvē. Ļoti iespējams, ka kāds no tiem noderēs arī tev!
Visu laiku labākie un vienkāršākie gatavošanas padomi
Tavas rokas ir svarīgākais instruments virtuvē.
Iegādājies labākos virtuves piederumus, kādus vien vari atļauties.
Vienmēr izmanto lielāku bļodu/ katliņu/ virtuves dēlīti, nekā tev šķiet vajadzīgs.
Vienmēr pagaršo tevis gatavoto ēdienu.
Vienmēr sakārto savu darba virsmu, kad esi beidzis gatavot.
Izmanto recepti kā palīgu, bet pagatavo ēdienu, pielāgojot savām vēlmēm.
Nenoslīcini labu ēdienu lielā mērces daudzumā, ja vien neesi to jau sabojājis un nav nepieciešams slēpt pēdas.
Ja tu proti lasīt, tad proti arī gatavot.
Negatavo ēdienu ar vīnu, kuru pats nedzertu.
Jo mazāk, jo labāk – nepārspīlē ēdienā ar sastāvdaļu daudzumu. Ar trim pamata garšām vienam ēdienam ir pietiekami.
Pievieno garšvielas pakāpeniski; vienmēr tās vari papildināt, bet ne izņemt no ēdiena.
Apbrīnojami, ka nedaudz jūras sāls padara labāku gandrīz jebkuru ēdienu – īpaši dārzeņus.