Kā visilgāk saglabāt maizi svaigu?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Ne vienu reizi vien katram no mums ir nācies izmest sakaltušu vai sapelējušu maizi, par kuru bija aizmirsts vai arī vienkārši nav bijusi iespēja apēst. Apsveicami, ja noķer pareizo brīdi laicīgi un no maizes pagatavo grauzdiņus vai rīvmaizi, ko var izmantot ilgākā periodā. Tomēr ir kāds risinājums, kas aiztaupīs tev šo lieko darbošanos, noslēpuma pamatā – saldētava, ziņo popsugar.com

  • Ja esi sācis griezt maizes kukulīti, tad vēlams, lai tuvāko 24 stundu laikā sagriez atlikušo maizes klaipu, negaidi brīdi, kad maize būs gandrīz sakaltusi. Maizi sagriez šķēlēs, nebūtu vēlams to veselu likt saldētavā, citādi pēc tam būs nepieciešams zāģis tās sadalīšanai.
  • Pannā ieklāj pergamentu vai cepampapīru, tad izkārto maizes šķēles tā, lai tās nesaskartos. Pa virsu klāj vēl vienu kārtu cepampapīra, tad atkal maizes šķēles (ja ir tik daudz). Papīrs novērsīs pielipšanu pie pannas, savukārt kārta starp šķēlēm neļaus sasalt vienai ar otru.
  • Kad maizes šķēles sasalušas, pārliec tās maisiņā, kuru var uzglabāt saldētavā, izspiežot pēc iespējas vairāk gaisa.
  • Kad uznāk kāre pēc maizes, izņem tieši tik šķēļu, cik plāno apēst. Ļauj tām atkust istabas temperatūrā vai arī liec uzreiz maizes tosterī (grauzdēšanai būs nepieciešama viena papildu minūte). Šādas atkausētas maizes tekstūra būs gandrīz tikpat laba kā svaigai maizei, un daudz labāka nekā vairākas dienas pastāvējušai. Šādi sasaldētu maizi var uzglabāt līdz pat sešiem mēnešiem.
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu