Čili cienītājiem: cik asu saldējumu tu būtu gatavs ēst?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Splash/Vida Press

Šis ir saldējums drosmīgajiem! Kāds restorāns netālu no Glāzgovas Skotijā gatavo ekstrēmu saldējumu, kas ir 500 reižu asāks nekā Tobasco mērce. Tā ēšanai pat ir uzlikts vecuma ierobežojums 18+. Saldējums ir tik ass, ka klientiem, kas to vēlas pagaršot, ir jāparaksta piekrišana pirms tā ēšanas, ziņo vidapress.ee.

«Respiro Del Diavolo» (Velna elpa) sasniedz atzīmi 1 569 300 pēc čili piparu asuma skalas SHU (Scoville Heat Unit) jeb Skolvilla Karstuma mērvienības. Drebuļus uzdzenošais saldējums ir «500 reizes asāks par Tobasco mērci, pat asākais vindalū (indiešu karijs) šķiet kā zīdaiņu pārtika,» savā Facebook kontā paziņoja saldējuma salons un kafejnīca «Aldwych».

Foto: Splash/Vida Press

Kafejnīcas īpašnieks Martins Bandoni stāsta, ka šā saldējuma recepte pieder viņa ģimenei jau vairākas paaudzes. Martins sacīja: «Mūsu darbiniekiem tas garšo. Viens no viņiem pat apgalvo, ka tas ir kā dabīgā «Viagra», tieši laikā uz Valentīndienu. Saldējumu gatavojam katru dienu, un atsauksmes no klientiem ir vienkārši trakas. Pie mums brauc cilvēki no visas Lielbritānijas.

Ja tev garšo čili pipari, tad noteikti garšos arī šis saldējums. Bet tā ir dīvaina sajūta – it kā saldējums pats ir auksts, bet garša ir ārkārtīgi asa. Kad to pagaršosi, nebrīnies, ja tavs prāts izspēlēs kādu joku ar tevi.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu