Ieteikumi, kas jāievēro, ja kārojas perfektu rasolu!

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Rosols vai rasols? Pareizi tomēr būs otrais variants. Bet nav jau īsti nozīmes, kā salātus saucam, jo garšu tas noteikti nemaina, atšķirībā no sliktiem produktiem, nepareizām proporcijām un neatbilstoša aizdara. Protams, cik saimnieču, tik arī rasola recepšu, bet pamata sastāvdaļas lielākoties nemainās nevienā virtuvē - vārīti kartupeļi un olas, desa, marinēti gurķi un zaļie zirnīši. Bet, lai izdotos perfekti salāti, ir nosacījumi, kurus būtu vēlams ievērot.

  • Kartupeļi - izmanto tādu šķirni, kas nav miltaini, bet uzvārīti ir stingri un neizjūk. Tie noteikti jāvāra ar mizu, šādi saglabājot vairāk vērtīgo uzturvielu un patīkamo garšu.
  • Desa - izmanto tikai tādu, par kuras garšas kvalitāti esi drošs. Nezināmas desas un tādas, kas vilina ar akcijas cenu, labāk neizmantot. Rasola klasika - «Doktora desa».
  • Marinēti gurķi - nepareiza gurķu izvēle var būt par iemeslu ne visai labas garšas rasolam, iespējams pat to sabojāt. Tamdēļ vēlams, lai marinētie gurķīši būtu patiešām garšīgi (šeit nu laikam katram ir sava izpratne). Bet gurķi, kas patiešām piešķirs labu garšu salātiem, ir ar labu saldā un sāļā līdzsvaru (iespējams, pat nedaudz saldeni) un, protams, kraukšķīgi. Gurķus labam rasolam var nežēlot.
  • Zirnīši - nepažēlo naudu labas kvalitātes konservētajiem zaļajiem zirnīšiem - paši lētākie var izrādīties cieti un bezgaršīgi, šādi pabojājot kopējo salātu garšu un tekstūru.
  • Aizdars - ar majonēzi un krējumu vien nepietiek. Kā zinām, jebkuru salātu garšu veido mērce, tas pats attiecas arī uz rasolu - papildus krējumam un majonēzei pievieno nedaudz sinepju un marinādi no marinētajiem gurķiem, protams, arī sāli un piparus (pēc katra paša asuma patikas). Ja neesi drošs par savām prasmēm sajaukt aizdaru vajadzīgajās proporcijās, noderēs gatavā rasola majonēze, kuras sastāvā ir sinepes, sajaukta ar krējumu (50/50).
  • Papildinājumi - noteikti būs kāds, kuram rasols nav iedomājams arī bez vārīta burkāna. Lai tā būtu, bet nepārcenties, burkānu liec mazāk nekā pārējās sastāvdaļas. Vēl kāds rasolu nevar iedomāties bez sīpola. Ja tā, tad noteikti sagriez smalki, lai tas būtu kā garšas papildinājums, nevis sastāvdaļu produkts.

Ieteikumi:

  • Velti produktu griešanai nedaudz ilgāk laika, bet labāk, lai tie ir smalkāk sagriezti - noteikti būs patīkamāki ēšanai.
  • Ideāli, ja rasols, sajaukts ar mērci, ledusskapī nostāvēs visu nakti. Šādi produkti un garšas noteikti būs labāk «savilkušies».

Lai izdodas tavs perfektais rasols!

Rasols (parastais)

Foto: Depositphotos.com
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu