Divpadsmitgadīga zēna izvēle: ārzemju «Nesquik» pret pašmāju «MILZU!»

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.pipars.lv

Nu jau arī mēs esam kļuvuši par brokatu pārslu cienītājiem, it īpaši bērni. To varam secināt kaut vai pēc piedāvājuma daudzuma veikalu plauktos. Tomēr kārtējo reizi šajā dažādībā mēdzam apjukt - it kā vienāds izskats, bet, vai garša un satāvs savādāki? Ar savu pētījumu un ieteikumu talkā nāks jaunais kulinārijas blogeris Rojs Puķe, kurš savā blogā www.pipars.lv salīdzinājis divu ražodāju gardos kraukšķus.

Lūk, arī Pipars.lv tests!

Mans rīts bieži sākas ar brokastu pārslām. Tās nu jau milzīgā klāstā tiek piedāvātas veikalos. Bet kuras ir labākas? Kāda ražotāja pārslas izvēlēties?! Nolēmu, ka jāizveido neliels salīdzinājums. Testam nopirku «Nesquik» pilngraudu šokolādes bumbiņas un vietējā ražotāja «MILZU!» BIO rudzu kakao bumbas.

Bumbas izskatās ļoti līdzīgas, bet kas tajās slēpjas?!

«Nesquik» sastāvā:

Pilngraudu kviešu milti 45%, kukurūzas milti un rīsu milti, cukurs, glikozes sīrups, kakao pulveris, sāls, skābuma regulētājs, dabīgs aromatizētājs, vitamīni un minerālvielas un, protams, palmu eļļa! Nesatur mākslīgus aromatizētājus.

100 gramu pārslu satur 386 kalorijas - tauki 4 g, ogļhidrāti 76 g, no kuriem 25 g ir cukurs, šķiedrvielas 6,3 g, olbaltumvielas 8 g, sāls 0,47 g.

«MILZU!» sastāvā:

BIO rudzu milti 58% un BIO auzu milti 15%, BIO cukura sīrups, BIO cukurs un BIO kakao pulveris ar samazinātu tauku saturu un vēl sāls.

Vairs sastāvā nekā cita nav - ne krāsvielu, ne regulētāju, ne palmu eļļas!

100 grami pārslu satur 342 kalorijas - tauki 2,7 g, ogļhidrāti 70 g, no kuriem cukurs 17 g, šķiedrvielas 10,5 g, olbaltumvielas 8,9 g, sāls 0,4 g. Satur arī vitamīnus un minerālvielas.

Tātad, izpētot sastāvu, pārliecinoši uzvar «MILZU!» BIO rudzu kakao bumbas! Jo «Nesquik» bumbelēs slēpjas daudzie sliktie piejaukumi.

Kā vēl vienu lielu plusu «MILZU!» bumbām var minēt izstrūkstošos «E», netiek pievienotas taukvielas un nav arī ĢMO, kā arī fakts, ka produkts piemērots vegāniem.

Garšas ziņā abu ražotāju produkti ir diezgan līdzīgi, «Nesquik» bumbas pienā ātrāk kļūst mīkstas, bet «MILZU!» bumbās jūtama kakao nots.

Nu ja jau garšas ziņā īsti atšķirības nav, tad kāpēc ēst neveselīgāk?! Mana izvēle «MILZU!».

Vairāk pētījumu atradīsi blogā "Pipars.lv"

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu