10 produkti, kurus nebūtu ieteicams uzglabāt ledusskapī

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Depositphotos.com/ Pexels.com

Nebūs ne pirmā, ne pēdējā reize, kad atgriežamies mājās ar pilniem iepirkumu maisiem un secinām, ka pārtikas produktu ir vairāk, nekā spējam tos patērēt. Cerot uz iespēju tos ilgāk saglabāt svaigus, lielāko daļu liekam ledusskapī. Tomēr, pirms to dari, būtu noderīgi zināt, kuri produkti nav piemēroti uzglabāšanai ledusskapī, jo tādējādi zaudē garšu, aromātu, tekstūru un pat ātrāk bojājas, ziņo Delish.com. Lūk, 10 produkti!

1. Sīpoli

Mitrums, kas ir ledusskapī, liek sīpoliem ātri kļūt mīkstiem, pelēcīgiem un bojāties. Uzglabā tos vēsā un sausā vietā, taču blakus sīpoliem neturi kartupeļus. Uzglabājot abus produktus blakus, tie ātrāk bojājas.

2. Kafija

Kafijas pupiņu vai samaltas kafijas uzglabāšana ledusskapī liks tai zaudēt garšu, pat vēl vairāk - tā uzņems apkārt esošo produktu garšu. Lielus kafijas daudzumus uzglabā saldētavā, bet mazākus sausā, vēsā un tumšā vietā.

3. Olīveļļa

Šīs eļļas uzglabāšana ledusskapī mainīs tās konsistenci, no eļļaini šķidras uz biezāku, vairāk sviestam līdzīgu.

4. Baziliks

Baziliku labāk, gluži tāpat kā puķes, uzglabāt krūzītē ar ūdeni. Ledusskapī tas ātri savītīs un uzsūks apkārt esošo produktu aromātus.

5. Medus

Medus būs lietojams un vērtīgs mūžīgi, ja vien to uzglabāsi istabas temperatūrā.

6. Ķiploks

Ledusskapī ķiploks sāks dzīt asnus. Turklāt tā struktūra kļūs gumijota un krāsa netīkami pelēka. Lai ķiploks ilgāk būtu svaigs un aromātisks, uzglabā vēsā un sausā vietā.

7. Maize

Ledusskapī maize ātri izžūs. Ja maizes ir vairāk, nekā šobrīd spēj izlietot, glabā to saldētavā.

8. Avokado

Centies nogatavināt avokado? Nekādā gadījumā neliec tos ledusskapī! Taču, ja tie ir pietiekami nogatavojušies, tādus gan vari uzglabāt ledusskapī.

9. Kartupeļi

Šo dārzeņu uzglabāšana ledusskapī ar laiku padarīs tos saldenus un graudainus, jo vēsumā kartupeļu ciete pārvēršas cukurā. Tā vietā liec tos papīra maisiņā un uzglabā vēsā, taču ne aukstā vietā.

10. Tomāti

Ledusskapī tie zaudē visu savu garšu, jo aukstais gaiss aptur nogatavināšanās procesu. Cieš ne tikai garša, bet arī augļa tekstūra.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu