Tavs pārlūks ir novecojis, lūdzu atjauno to..
Sīkdatnes (cookies) mums sniedz iespēju uzlabot jūsu kā lietotāja ērtības. Turpinot izmantot mūsu vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. VAIRĀK >

Čili pipara ceļojums: no Bangladešas līdz tavai virtuvei

  • Raksts
  • Foto
Foto: Depositphotos.com/ Caters News Agency/ Scanpix

Līdz ar iespēju arī Latvijā ievest eksotiskus augļus, dārzeņus un garšvielas, savā ēdienkartē esam iekļāvuši čili piparus – košus, intensīvus, asus un ne tik ļoti. Kādam patīk kaltēti, kādam čili pulveris, bet citam svaigā veidā. Parasti čili piparus redzam nelielās kastēs veikalu plauktos, bet vai jebkad esi savām acīm skatījis šo piparu «paklājus», kuriem nav ne gala, ne malas?

Lūk, elpu aizraujoši skati no Bangladešas, kur tiek audzēti un novākti sarkanie čili pipari, kurus pēc tam piegādā garšvielu ražotājiem.

Bangladešā čili ir visplašāk izmantotā garšviela. Šie asie pipari tiek ēsti ar pārliecību, ka tie mazina dažādas sāpes, arī galvassāpes, mazina asins sarecēšanu, aptaukošanās iespēju, kā arī iespēju saslimt ar vēzi.

0 Komentāri