7 ieteikumi, kurus ievērot, lai pagatavotu perfektu kartupeļu biezeni

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Kartupeļu biezputra ir ļoti iecienīta piedeva gan gaļas, gan zivju ēdieniem. Un šķiet, ka to būtu grūti sabojāt, vai ne? Tomēr izrādās, ka, pieļaujot vien dažas kļūdas, darbs var būt vējā un rezultāts sabojāts, ziņo popsugar.com. Uzzini izplatītākās kļūdas, gatavojot kartupeļu biezputru, lai no tām izvairītos!

 
Foto: depositphotos.com

Kādā ūdenī labāk likt kartupeļus - aukstā vai karstā?

Vēl aizvien atrodas tādi kulināri, kuri kartupeļus liek verdošā ūdenī. Tomēr pretēji pastas gatavošanai nav nepieciešams tos likt jau vārošā ūdenī. Lai labāk izvārītu kartupeļus, nomizotus liec tos katlā, pārlej ar pietiekamu daudzumu auksta ūdens tā, lai ūdens būtu vēl ~ 2-3 cm virs tiem, un liec vārīties.

 
Foto: depositphotos.com

Kad ieteicams pievienot sāli?

Atsevišķi pavāri uzskata, ka sāli labāk pievienot tikai tad, kad kartupeļi jau samīcīti. Tomēr ieteicams būtu to darīt ātrāk - tieši tāpat kā pievieno sāli ūdenim, kad vāri pastu, tāpat jārīkojas, vārot kartupeļus biezenim, lai tas iegūtu labāku, izteiktāku garšu. Pievieno sāli ūdenim vārīšanas procesā, un tev nebūs jāpievieno tik daudz vēlāk.

 
Foto: depositphotos.com

Kāda izmēra kartupeļus labāk vārīt?

Ideāli, ja visi kartupeļi ir vienāda izmēra. Tomēr, ja tā nav, ir svarīgi tos sagriezt pēc iespējas vienādos gabalos, lai nodrošinātu vienādu gatavības pakāpi. Ja gabali būs atšķirīga lieluma, brīdī, kad būs jāmīca biezputra, tā sanāks neviendabīga to kartupeļu gabaliņu dēļ, kas nebūs kārtīgi izvārīti.

 
Foto: depositphotos.com

Vai jānolej viss kartupeļu ūdens?

Ūdeņaina biezputra? Nē, paldies! Velti laiku tam, lai katlā nepaliek ne lāsītes ūdens pēc kartupeļu nokāšanas. Šķidrums biezenim, protams, būs vajadzīgs, bet labāk lai tas ir piens, ne ūdens.

 
Foto: depositphotos.com

Kādā temperatūrā labāk pievienot pienu vai sviestu - istabas vai no ledusskapja?

Karstiem, tikko nokāstiem kartupeļiem nevajadzētu pievienot ne aukstu, sviestu, ne pienu, jo tie atdzesēs kartupeļu masu katlā un nebūs iespējams sakult tik gludu un gaisīgu biezputru. Ļauj papildu sastāvdaļām sasilt līdz istabas temperatūrai, pirms gatavo biezeni.

 
Foto: depositphotos.com

Biezeni labāk kult virtuves kombainā vai mīcīt ar stampu?

Lipīga kartupeļu biezputra nav tā labākā maltīte. Un visvienkāršākais veids, kā tādu iegūt, - izmantojot kādu no elektroiekārtām kulšanai. Lai arī šāds process noteikti ir ātrāks, tomēr neiesakām izmantot virtuves kombainus un blenderus. Par daudz sakulti kartupeļi kļūst par cietei līdzīgu, nepatīkamas konsistences masu. Mīci kartupeļus ar stampu, kamēr tie vēl ir karsti un sausi.

 
Foto: depositphotos.com

Kādas piedevas pievienot biezenim?

Jā, sviests un piens ir tās ideālās papildu sastāvdaļas, lai kartupeļu biezputra izdotos garda un gaisīga, bet ir vēl citi veidi bez tradicionālajiem, kā padarīt to baudāmu. Nebaidies eksperimentēt un pievienot sev tīkamas garšas - pesto, ķiplokus ar skābo krējumu vai rozmarīnu kopā ar parmezānu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu