Alternatīva veģetāriešiem un vegāniem: ko izmantot želatīna vietā?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Tiem, kas salīdzinoši bieži rosās virtuvē un nereti aizraujas ar gatavošanu, želatīns nebūs svešs. Iespējams, daļa zinās, bet daudzi tomēr ne – veģetāriešiem un vegāniem ar želatīnu nebūs pa ceļam, jo tas gatavots no dzīvnieku kauliem, cīpslām un plēvēm.

Ne tās labākās kvalitātes želatīns var sabojāt arī ēdienu, piešķirot tam dzīvnieku valsts produktu piegaršu un smaržu. Tāpēc uztura speciāliste Liene Sondore stāsta par alternatīvu želatīnam – tas ir Austrumu valstīs jau sen zināmais agars (agaragars), kurš gatavots no sarkanajām aļģēm.

Agaram nav specifiskas smaržas vai garšas. Tas sāk kust apmēram 85 grādos un sabiezē 35 grādos. Tomēr vienmēr ieteicams izlasīt aprakstu uz iepakojuma, jo dažādu ražotāju produktiem dozēšana un recināšana var atšķirties.

Atšķirībā no želatīna, kurš nav piemērots skābai videi (tā mazina recēšanu) - jogurta kūkām, ogām, augļiem, agars ir noturīgs pret skābēm.

Vairāk padomu lasi žurnālā «36,6 °C»!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu