Dailes teātra aktieri sezonas noslēgumā dzīro Epikūra dārzā (28)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sejas.lv

Dažiem Dailes teātra aktieriem jau sācies vasaras atvaļinājums, bet dažiem vēl jāpastrādā, lai varētu doties sezonas brīvdienās. Tādēļ, lai nosvinētu sezonas noslēgumu un vienlaikus Epikūra dārza sezonas atklāšanu, 7. jūnija vakarā vasaras kafejnīcā pulcējās aktieri un teātra personāls, mūziķi un uzņēmēji. Svinības norisinājās aktieriem raksturīgā bohēmiskā gaisotnē.

Epikūra dārza atklāšanas svētkos piedalījās šobrīd vispieprasītākais aktieris Ģirts Ķesteris un viņa mīļotā sieviete, aktrise Kristīne Nevarauska, teātra kolorītais pāris - režisors Dž. Dž. Džilindžers un viņa dzīvesbiedre, aktrise Elīna Dzelme, aktrises Ērika Eglija, Sarmīte Rubule, Ieva Segliņa, aktieri Aldis Siliņš ar ģimeni, Lauris Subatnieks ar ģimeni, dziedātājas Samanta Tīna un Liene Šomase un citi.

Par priekšnesumiem gādāja aktieris Intars Rešetins, Harijs Spanovskis, kā arī uzstājās grupa «Voiceks Voiska». Klātesošie pasākuma viesi bija sajūsmā par muzikālajiem priekšnesumiem, jo līksmoja līdzi priekšnesumiem, kas izskanēja uz skatuves.

Lai arī jau vairākus gadus Dailes teātra pagalmā darbojas vasaras kafejnīca, 2010. gada tajā tika atklāta jauna formācija – «Epikūra dārzs». Par «Epikūra dārzu» Dailes teātra kafejnīca kļūst ik piektdienas un sestdienas vakarus vasaras sezonā, kad tiek piedāvātas īpašas mākslinieciski muzikālas programmas.

Dāmu bučas vienmēr modē! Dziedātāja Liene Šomase (no kreisās) un aktrise Sarmīte Rubule, pozējot fotokamerām, ļaujas dažādām ēverģēlībām
Dāmu bučas vienmēr modē! Dziedātāja Liene Šomase (no kreisās) un aktrise Sarmīte Rubule, pozējot fotokamerām, ļaujas dažādām ēverģēlībām Foto: Sejas.lv

Teātra bufetes republikas pastāvēšanas mērķi un uzdevumi ir sniegt baudu un baudīt, atceroties Epikūra teikto: «Kad mēs sakām, ka bauda ir galamērķis, tad tiek domāta nevis izvirtuļu bauda, nevis bauda, ko sniedz jutekļi, kā domā daži nepareizi izprotošie, bet mēs ar to saprotam miesas brīvību no ciešanām un dvēseles - no nemiera.» Dailes teātra bufetes republika ir neatkarīga, demokrātiska, mākslinieciski izklaidējoša kulināra formācija, īpaši piektdienu un sestdienu vakaros.

Paballēties ar bijušajiem kolēģiem ieradies arī kādreizējais Dailes teātra direktors Aivars Līnis
Paballēties ar bijušajiem kolēģiem ieradies arī kādreizējais Dailes teātra direktors Aivars Līnis Foto: Sejas.lv

«Epikūra dārzā» ir koncertējuši tādi tautā iemīļoti mākslinieki kā Jānis Paukštello, Harijs Spanovskis, Andris Bērziņš, Lauris Dzelzītis, Gints Grāvelis, Artis Robežnieks, Ieva Pļavniece, Juris Bartkevičs, grupas «Ilga», «Lady Sweet», «The Quinters», «Gipsymania», «Neaizmirstulītes & Vintage Brass Orchestra», «Baba Jaga», «Gapoljeri», «Crème Brûlée», «Limonāde», «Jakob Noiman Festival Band», Viktors Lapčenoks, Adrians Kukuvass, Ivars Pētersons, Diāna Pīrāgs, Rūta Dūduma, kā arī daudzi citi mākslinieki un mūziķi.

Komentāri (28)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu