Kristīnes Teilānes grāmatas prezentāciju apmeklē pat viņas mazais dēliņš (25)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ketija Grūbe

Šova «Pelnrušķīte» uzvarētāja, rakstniece Kristīne Teilāne 26.marta vakarā restorānā «TAO Lounge» prezentēja savu otro grāmatu ar nosaukumu «Šī nav telefonsaruna». Rakstnieci sveikt bija ieradušies viņas draugi, radi un talanta cienītāji.

Pasākuma vadītājas lomā iejutās Eirovīzijas nacionālajā atlasē iepazītā dziedātāja Sabīne Vidriķe, kura, gatavojoties grāmatas svētkiem, izlasīja rakstnieces jaunāko grāmatu, lai labāk izjustu prezentējamā darba noskaņu un emociju gammu.

Kristīnes Teilānes grāmata «Šī nav telefonsaruna» ir 15 autobiogrāfisku, provokatīvu, neparastu un šokējošu stāstu apkopojums, kas satur plašu emociju gammu, ko var izjust tikai bērns, vērodams savu neparasto tēvu dažādās dzīves situācijās, no kurām izkļūt sveikā dažreiz šķiet gluži neiespējami...

Jautājot Kristīnei, vai tiešām visi piecpadsmit grāmatā iekļautie stāsti ir autobiogrāfiska rakstura, grāmatas autore atbild Fainas Raņevskas vārdiem. «Pērlēm, kuras man jāvalkā pirmajā aktā, jābūt tikai un vienīgi īstām!» lūdz kaprīza jauna aktrise. «Viss būs īsts - gan pērles pirmajā cēlienā, gan inde pēdējā...» apsola režisors.

«Grāmata tapa, klausoties filmas «Poslednaya skazka Riti» muzikālo celiņu, dziesmu autore ir dziedātāja Zemfira, viņa ir mans sievietes ideāls, tāpēc pasākumam kā fona mūziku izvēlējos tieši šīs filmas muzikālo celiņu, jo tas saplūst ar manām rakstīšanas laika noskaņām un līdz ar to ar grāmatas noskaņu. Vēlējos uzburt noskaņu, kuru var pielīdzināt Emira filmu noskaņai,» stāsta Kristīne.

Grāmatas prezentāciju atklāja jaunā, talantīgā dziedātāja Signe Dzene, kura izpildīja pāris Kristīnei tuvu un mīļu kompozīciju ģitāras skaņu pavadībā, dziedātājas priekšnesums atnākošajos viesos izraisīja lielus aplausus, kuri nerimās arī iluzionista Jura Gavrilova izpildīto triku laikā. Juris spēja no zila gaisa vīna glāzē «uzburt» akvāriju, kurā peldēja zelta zivtiņa, šāds skats viesos radīja ovācijas un izbrīnu.

Uzņēmums «Vīnezers», kurš rūpējās par dzērieniem, rīkoja īpašu vīna minēšanas spēli, kurā piedalījās pianists Ivars Kļaviņš, pasākumu vadītājs Kašers un sabiedrības dāma Kristīne Lindenblate. Konkursa dalībniekiem bija jāuzmin, no kādām ogām sastāv trīs dažādi vīni, beigu beigās uzvaras laurus plūca Kristīne Lindenblate, kura ar savu iegūto vīnu pie galdiņa cienāja savus draugus Kašeru un uzņēmēju Svetu Loevu.

Īpašu «odziņu» pasākumam piešķīra uzņēmuma «Eisako» īpašniece Ilze Eisaka, kura sveica Kristīni Teilāni ar īpašu metāla mūzikas kompozīciju un uzdāvinot rakstniecei īpašu šokolādes gleznu, kura attēlo jaunās grāmatas vāciņu.

Vakara izskaņā pāris vārdus par jauno grāmatu teica arī pati pasākuma vaininiece Kristīne Teilāne, kura pateicās savai mammai par mūžīgo atbalstu un mīļumu.

Oficiālajai daļai beidzoties, ikviens atnācējs varēja iegādāties jauno grāmatu «Šī nav telefonsaruna» un saņemt Kristīnes rakstītu autogrāfu ar novēlējumu.

Arī seriālā «UgunsGrēks» iepazītā aktrise Ieva Aleksandrova-Eklone izmantoja iespēju iegūt Kristīnes jaunākās grāmatas eksemplāru.

«Aizbraucu uz mājām un grāmatu izlasīju «vakariņās». Asociāciju virkne ar grāmatas stāstiem katram var veidoties sava, bet man tā lika atcerēties vienu no bērnības nedarbiem. Mamma strādāja par bufetnieci un ņēma mani līdzi uz darbu. Biju liela šokolādes cienītāja, it īpaši tortes dekoru veidā. Bija tāda torte «Luna» ar šokolādes rombiņiem, kas bija sasprausti augšpusē. Nolēmu, ka varu taču rombiņa apakšējo daļu nolauzt un apēst, bet trīsstūrīšus uzspraust atpakaļ… Neviens taču nezinās.. Mamma mani pieķēra pie otrās tortes «pārdekorēšanas». Man bija septiņi gadi. Lasot Kristīnes grāmatu, nokļuvu atkal savā bērnībā, kaut gan tā pagāja astoņdesmitajos gados, daudzi notikumi ir kā no mana laika. Daži no tiem pat identiski. Tāpēc man bija reizē priecīgi, bet drusku baisi, jo es taču zinu, ka tā grāmata nav par mani,» aizdomājas Ieva Aleksandrova-Eklone.

Pasākumu apmeklēja tādi sabiedrībā zināmi cilvēki kā dziedātāja Laura Raila, blogere Alīna Keller, uzņēmēja Sveta Loeva, sabiedrības dāma Kristīne Lindenblate, pasākumu vadītājs Kašers, pianists Ivars Kļaviņš, mākslinieks Artūrs Bērziņš un aktrise Ieva Aleksandrova-Eklone.

Rakstniece no viesiem saņēma tik daudz ziedu, ka nespēja pati tos noturēt, ziedi nokļuva automašīnā tikai ar mammas gādīgo roku palīdzību.

Komentāri (25)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu