Foto: Kašers pēc nometnes «Trakie putni» izlēmis atvērt savu mākslas skolu!

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Rolands Kudrjavcevs

No 20. līdz 24. jūlijam norisinājās «Kašera sapņu fabrikas» rīkotā dienas nometne bērniem un jauniešiem «Trakie putni», kurā varēja piedalīties, sākot ar piecu gadu vecumu. Bērniem bija iespējams apgūt dažādas ar mākslu saistītas lietas un saprast, kuru mākslas veidu viņi turpmāk vēlas apgūt labāk.

Dienas nometnē piedalījās 33 bērni un jaunieši vecumā no 5 līdz 17 gadiem. Visas nedēļas garumā viņi izmēģināja dažādas ar mākslu saistītas nodarbes, piemēram, stikla apgleznošanu, hennas tattoo izveidi, kreklu batikošanu, rotu izveidi, sajūtu gleznošanu, skatuves darbības pamatus, «trashion» apģērba izveidi, apavu apgleznošanu un apdarināšanu, seju apgleznošanu, balona zvēriņu locīšanu un daudz ko citu.

Nometnes laikā pie bērniem viesojās vairākas spilgtas un drosmīgas personības Latvijas šovbiznesā – operdziedātājs Sergejs Jēgers, kurš bērniem mācīja savu dziesmu «Rēdereja», dziedātāja Agnese Rakovska, kura bērnus sagatavoja lielajai, fināla modes skatei un palīdzēja atraisīties un iejusties dažādos tēlos profesionālā fotosesijā, TV personība Lelde Lietaviete, kura kopā ar jauniešiem trenējās mēles mežģos un dalījās zināšanās par TV un tās aizkulisēm! Dejotājs Rolands Šteinbergs visus kārtīgi izkustināja, dziedātāja Marta Ritova modes skatē klausītājus aizkustināja ar savām pašas sacerētajām dziesmām.

«Lielākais prieks nometnes laikā saņemt pozitīvus un labus komentārus no bērnu vecākiem, ka šī ir lieliskākā nometne, ka bērni mājās dodas laimīgi un nebeidz runāt par dienas laikā piedzīvoto. Nometni veidoju bērniem, tāpēc man prieks, ka viņiem patīk tas, ko piedāvā manis izveidotā nometne,» smaida Kašers.

Nedēļas viducī bērni devās kreatīvā pārgājienā, kurā veica īpašus uzdevumus.

«Bijām pasākumu aģentūras «Polhelm PR» telpās, kur Deniss Ševeļovs mums pastāstīja par jaunākajām stila aktualitātēm, bijām «RIGA TV24» studijā, kurā tikām iepazīstināti ar telpām, personālu un raidījumiem un pabijām veikalu tīkla «H&M» «šowrūmā», kurā ekskluzīvā kārtībā tikām iepazīstināti ar kolekciju, kura būs aktuāla tikai pēc kāda laika,» turpina Kašers.

Viens no spilgtākajiem šīs nometnes notikumiem bija pēdējās dienas modes skate, kurā jaunieši un bērni izrādīja pašu darinātos apģērbus, rotas un apdarinātos apavus, paši iejūtoties arī modeļu lomā! Matu sakārtojumus, grimu veidoja vairāki desmiti stila un imidža skolas mākslinieku!

Modes skatē tika prezentēti pašu mākslinieku radītie tērpi – «trashion» tērps ar apdarinātajiem apaviem un batikotie krekli ar rotām!

Noslēguma pasākumā tika dziedāta nometnē radusies himna un katrs dalībnieks tika pie īpašās «Trako putnu» medaļas, diploma un, protams, ikvienam bija iespēja baudīt īpašo nometnes torti.

«Šobrīd notiek aktīva pieteikšanās «Kašera sapņu fabrikas» mākslas studijām septembra otrajā pusē! Raksti e-pastu uz – un kļūsti par sapnustudija@gmail.com mākslas studijas dalībnieku,» nobeidz Kašers.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu