Dāmu apavu veikalā atklāta pavasarīga gleznu izstāde «Debesis»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Dmitrijs Suļžics

Pavasarīgajā 2.marta vakarā dāmu modes apavu salons «Madam Bonbon» aicināja savus klientus nosvinēt pavasara atnākšanu ar ziedu gleznotājas Ilses Krūkles personālizstādi «Debesis».

Mājīgā atmosfērā, risinot saviesīgas runas, bija skatāmas Ilses Krūkles gleznas, kas tapušas pēdējā gada laikā un, sasaucoties ar izstādes nosaukumu, tās visas vieno debesu un mākoņu fons, neaizmirstot māksliniecei raksturīgo fotoreālisma elementu un jutekliskuma apvienojumu.

Klātesošos uzrunāja salona īpašniece Jana Ezeriņa: «Jau ceturto gadu «Madam Bonbon» pārtop par mākslas galeriju, lai mode un māksla apmeklētājiem būtu pieejama vienuviet. Mūsu apmeklētājas priecējuši Gundegas Dūdumas, Ievas Bondares, Ances Gricmanes un citu mākslinieku darbi, bet visu ziemu te varēja aplūkot Elitas Platmalnieces vilinoši krāsainās gleznas.»

Stāstot par savām sajūtām saistībā ar izstādi, Ilse Krūkle saka: «Kad ziema tuvojas beigām, arvien biežāk gribas paraudzīties debesīs, vai tās jau kļuvušas gaišākas un spilgtākas kā pavasara tuvošanās vēstījums, vai jau neredz gājputnus, un tad pavisam drīz! Šoreiz gribēju akcentēt ne tikai pašu debesu skaistumu – mainīgās formas un toņus, kas diennakts laikā mainās nemitīgi, un, kā vienā upē divreiz neiekāpt, tā to pašu mākoni divreiz neieraudzīt. Šoreiz gribēju parādīt debesis kā ideālu fonu dabas veidotajam skaistumam.»

Melnus negaisa mākoņus te neatrast. Vēl kādu nedaudz tumšāku mākoņa maliņu pēc lietus – kas ir laiks, kad visapkārt smaržo viss, ne tikai ziedi. Skatoties šīs gleznas, rodas divējādas sajūtas. Viena – ka pavasaris teju teju būs klāt, un tulpju daudzkrāsainie pušķi tirgotāju vāzēs vilināt vilina. Bet otra ir pavisam citāda, daudz personiskāka – tas ir kā siltā vasarā gulēt pļavā un vērot, kā virs galvas skrien mākoņi, vējš maigi šūpo atplaukušās ziedu galviņas un apkārt dūc bites.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu