Modes vēsturnieks Aleksandrs Vasiļjevs Latvijas modes ekspertu ielenkumā atklāj jaunu izstādi

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars

Rīgas Modes muzejā 27. aprīlī tika atklāta modes vēsturnieka Aleksandra Vasiļjeva jaunā izstāde – «Austrumu noslēpumi. Rietumu mode un Ķīna». Izstādē modes vēsturnieks apkopojis desmitiem tērpu un aksesuāru no Ķīnas, kuri vairāku gadsimtu garumā spējuši ietekmēt Rietumu modi.

Kā jau ierasts modes vēsturnieka Aleksandra Vasiļjeva izstādēs, arī šoreiz uz atklāšanu ieradās Latvijas modes gardēži, starp viesiem varēja manīt gan stilisti Žannu Dubsku, radio geišu Ievu Adamss, gan bijušo prezidentu Valdi Zatleru kopā ar kundzi.

Daudzi Latvijas modes mīļotāji izjūt interesi par Ķīnas kultūru, tērpiem, un īpaši krāsains, spožs bijis laika posms no 18. Līdz 21. gadsimtam, kas arī apskatāms izstādē.

Arī viesu stilā varēja manīt dažādas austrumnieciskas modes tendences, kā nekā ikviens viesis vēlējās ar savu stilu pārsteigt modes ekspertu.

Pēc prezentācijas Aleksandram bija uzdāvināts tik daudz ziedu, ka viņš tos pat nespēja noturēt rokās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu