Slaveni vecāki uzskata, ka vecākiem jāiesaistās bērnu ēdienkaršu izveidē

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publiciātes foto

Biedrība «Babyroom.lv» ar sertificētu uztura speciālisti Gunu Bīlandi 7.septembra rītā ģimenēm draudzīgā restorānā «Pagalms» aicināja sabiedriskās ēdināšanas iestādes izvērtēt veselīgāku bērnu ēdienkaršu ieviešanas iespējas un vecākus iesaistīties šajā procesā, radot pieprasījumu. Tiklīdz pieaugs pieprasījums – palielināsies ēdināšanas iestāžu skaits, kas domās par veselīgiem ēdieniem.

Pasākuma mērķis bija sākt plašāku diskusiju par sabiedrisko ēdinātāju piedāvāto bērnu ēdienkaršu klāstu un to saturu.

Biedrības valdes locekle Anna Rozīte: «Mūsu mājas lapā ir atrodamas daudzas un dažādas ģimenēm draudzīgas un sociāli atbildīgas vietas, un liela daļa no tām ir tieši ēdināšanas uzņēmumi, kas tiešām rūpējas, lai ģimenes un bērni justos ērti un gaidīti, par to biedrības un vecāku vārdā vēlos pateikt paldies!

Tomēr ģimenēm draudzīgu kafejnīcu un restorānu bērnu ēdienkaršu piedāvājums mēdz būt bērnu veselībai nepiemērots, jo bieži vien piedāvā fritētus, pārsālītus un pārsaldinātus produktus. Tāpēc vēlamies aicināt uzņēmumus izvērtēt tās mūsu bērnu nākotnes veselības vārdā.»

Rozīte arī norāda, ka ir ļoti svarīgi vecākiem sadarboties ar sabiedriskās ēdināšanas iestādēm. Tas nozīmē – jo biežāk vecāki jautās pēc kāda veselīga piedāvājuma, jo lielāka iespējamība, ka uzņēmumi tos ieviesīs arī ēdienkartē. Tikai strādājot kopā mēs varam sasniegt zelta vidusceļu, lai apmierināti būtu visi.

Uztura speciāliste Guna Bīlande: «Šodienas pasākumā Dagmāra Legante, Katrīna Puriņa-Liberte un Kaspars Zlidnis pierādīja, ka pagatavot veselīgas uzkodas vai maltīti nav ne ilgi, ne sarežģīti, bet tādējādi tiek likts svarīgs pamats bērna uztura paradumiem un veselībai.

Tā kā bērni ēd ar acīm un ausīm, ir svarīgi, lai pie bērniem servētiem ēdieniem pavārs būtu piegājis īpaši radoši, jo arī veselīgu ēdienu var pasniegt vizuāli atraktīvu un pievilcīgu.

Gatavojot mājās, bērna līdzdalība ēdiena gatavošanā ir būtiska. Tā mazais varēs ne tikai pagaršot atsevišķās sastāvdaļas, bet gūt vērtīgas gatavošanas iemaņas un izpratni par veselīgu uzturu.»

Biedrības organizētais pasākums ir aicinājums visai sabiedrībai mainīt domāšanas veidu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu