Slavenības ballītē bauda šampanieti un Āzijas nacionālos ēdinus

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kristaps Bardziņš

24. oktobrī, restorānā «Cod» norisinājās tikšanās ar Šampanieša nama «Kliko atraitne»vīndari Delfīnu Labordē. Vīndare ne tikai izstāstīja nama vēsturi, bet arī piedāvāja publikai novērtēt oriģinālas šampanieša un Āzijas virtuves ēdienu kombinācijas. «Šampanieša namu «Kliko atraitne» raksturo ļoti oriģināla vēsture - Kliko kundze uzdrošinājās vadīt ģimenes uzņēmumu laikā, kad drosmīgākais lēmums, kuru varēja pieņemt sieviete, bija neparasta kleitas fasona izvēle. Ekskluzivitāte un oriģinalitāte - tie ir mūsu šampanieša nama galvenie raksturlielumi, pie kuriem pieturamies jau kopš pirmsākumiem, vienmēr meklējot jaunus garšas savienojumus un receptes», - stāsta Delfīna Labordē.

«Ar vīna dārziem esmu saistīta jau kopš bērnības - Reimsā manai ģimenei ir daži zemes īpašumi, un pirms 10 gadiem pabeidzu Agro Paris Tech, iegūstot agronomijas inženiera grādu», - atklāj Delfīna.

Pēc tam sekoja darba gadi vīna darītavās, Šampanieša komitejā (CIVC), bet 2011. gadā Delfīnu izvēlēja European Champagne Ambassadors' Award rīkošanai. Visbeidzot, pirms pieciem gadiem D. Labordē pievienojās šampanieša nama «Kliko atraitne» komandai.

«Cilvēkiem parasti šķiet, ka šampanietis - tas ir kaut kas tāls, no pavisam citas dzīves. Agrāk tas patiešām tā bija, šampanieti lielākoties baudīja aristokrāti, bet 20. gadsimtā - ļoti turīgi ļaudis. Bet šobrīd izpratne par šampanieti un tā baudīšanas kultūra mainās: līdzīgi kā vīnu, to var un vajag baudīt, kad gribas, nevis tikai svētku reizēs», - iesaka vīndare.

Šampanieti kombinācijā ar Āzijas ēdieniem baudīja vairākas sabiedrībā zināmas personas, kuras nekad neatsakās no iespējas nobaudīt labu dzērienu.



KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Uz augšu