Rīgas modes lietpratēji līksmo Rīgas pirmajā pagrīdes bārā

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publiciātes foto

27. oktobrī, Rīgas modes nedēļas karstākajā dienā, pilsētas modes un stila lietpratēji ir atklājuši «pagrīdes» jeb speakeasy bāru.

Pirmo speakeasy bāru Rīgā ir apmeklējušas skandalozākās pašmāju slavenības un dzīves baudītāji, tostarp modele un blogere Agnija Grigule, pasākumu vadītāja un ex-radio geiša Ieva Ādams, Rīgas dendijs un žurnāla SIN galvenais redaktors Dāvis Dāvids Sakne, modes fotogrāfi Miks Užāns un Olga Jakovļeva, Positivus festivāla komunikācijas vadītāja Līga Andžāne, multimākslinieks Kašers, modele Vlada Horoševska, blogeri Jaroslavs Barišņikovs un Deniss Ševeļovs.

Speakeasy bāru fenomens aizsākās ASV 20. gadsimta 30. gados, kad bija spēkā sausais likums - alkohola pārdošana, ražošana un transportēšana nebija legāla. Taču uzņēmīgākie bārmeņi sāka vērt vaļā slepenus krodziņus neierastās vietās, pagrabos, noliktavās aiz veikaliem un citur. Šobrīd pasaulē ar Speakeasy apzīmē bārus, kur nav vienkārši tikt, - uz ielas nav nekādas norādes, cilvēkam jāzina kā tikt iekšā un pastāv stingrs face control, lai nodrošinātu privātumu.

«Mani, kā gandrīz profesionālu alko-blogeri, ļoti priecē šāda bāra parādīšanās. Ienākot pa stāvām kāpnēm telpās, Tu nokļūsti citā pasaulē, kur nav neatbildētu e-pastu, zvanu un bezjēdzīgas komunikācijas,» tā Deniss Ševeļovs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu