Smalkas kleitas, skaisti uzvalki un dejas - Rīgā aizvadīta tradicionālā Labdarības balle

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars

Valsts svētku priekšvakarā, 17.novembrī, Rīgas Latviešu biedrības namā norisinājās tradicionālā Labdarības balle – viens no skaistākajiem un krāšņākajiem pasākumiem, kas Rīgā tiek rīkoti, atzīmējot Latvijas valsts dzimšanas dienu.

Šā svinīgā pasākuma mērķis ir pateikties tiem, kas iesaistās labdarībā un kas dara stipru mūsu valsti un tautu. Balles patronese – Latvijas eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga – pauž: «Senais filosofs Seneka saka: «Tas, kurš dara labu citam, vēl vairāk dara labu pašam sev – ne tajā nozīmē, ka viņu par to gaidītu balva, bet gan tajā, ka apziņa, ka padarīts labs darbs, pati par sevi sniedz lielu prieku.»

Jau tradicionāli balli ievadīja Balles patroneses Vairas Vīķes-Freibergas un Rīgas Latviešu biedrības priekšsēdētāja Gunta Gailīša uzruna, kā arī mākslinieku koncerts. Šogad pasākumu ar priekšnesumiem kuplināja Latvijas Nacionālās operas solists Juris Vizbulis, deju orķestris «Mirāža» (diriģents – Lauris Amantovs), Prezidiju Konventa vīru koris (diriģente – Lorija Vuda) un dejotāji.

Deju orķestra «Mirāža» pavadījumā balles dalībnieki vienojās tradicionālajā polonēzā, ar ko tika atklāta balle.

Visa vakara garumā sanākušie baudīja dejas, vakariņas, labāko Latvijas mākslinieku ziedoto gleznu izsoli, vērtīgu balvu loteriju, kā arī tautā iemīļotā diriģenta Arvīda Platpera vadīto sadziedāšanos Zelta zālē.

«Balles kulminācija ir viesu gājiens pusnaktī ar ziedu klēpjiem pie Brīvības pieminekļa, lai kā pirmie suminātu savas valsts 99. jubileju,» norāda viena no balles organizatorēm – «Hotel Gutenbergs» īpašniece Mairita Solima.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu