Viesu stils, ierodoties uz itāļu mākslinieka Mateo Boato izstādes atklāšanu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

7.decembrī apavu klubā «Baltā Kumode» tika atklāta itāļu mākslinieka Mateo Boato gleznu izstādē «Dancing Houses» (Dejojošās mājas).

Izstādes atklāšanai veltītais vakars noritēja saulainās Itālijas gaisotnē ar itāļu uzkodām un pasākuma vadītāju Roberto Meloni. Par muzikālo pavadījumu blūza un džezroka noskaņās rūpējās maskavietis, ģitāras virtuozs Aleksejs Davletšins.

Mateo Boato ir mūsdienu mākslinieks, skulptors, dizaineris, arhitekts un mūziķis, kurš dzīvo un strādā Itālijas pilsētā Trento. Viņa gleznu galvenās tēmas ir pilsētvide, cilvēka vieta apkārtējā sabiedrībā un dabiskajā vidē. Īpašais mākslinieka filozofiskais skatījums uz pilsētu izpaužas pārsteidzošās urbānās ainavās. Sjēna, Toskāna, Milāna, Florence, Mantuja un Venēcija – šo Itālijas pilsētu senās ēkas šajās visbiežāk redzamas Boato gleznās.

Mateo darbi ir veiksmīgi izstādīti galerijās un muzejos visā pasaulē – no Lielbritānijas līdz Japānai, to skaitā: MART – Trento un Rovereto Modernās un laikmetīgās mākslas muzejā, galerijā «LEGA» (Maskava), 2011.gadā Venēcijas biennālē kopīgā projektā Vitorio Sgarbi vadībā, Galleria Lazzaro by Corsi (Milāna), Itālijas kultūras institūtā Briselē.

Ekspozīcijā Rīgā būs apskatāmi 30 audekli, to vidū – slavenie plašā perspektīvā gleznotie Mateo Boato laukumi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu