Viesu elegantais stils, ierodoties uz «Gada balva sportā 2017» apbalvošanas ceremoniju

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars

Par Latvijas šī gada labākajiem sportistiem ceturtdien tika nosaukti basketbolists Kristaps Porziņģis un tenisiste Aļona Ostapenko.

Porziņģis Latvijas gada labākā sportista balvu saņēmis otro gadu pēc kārtas, bet Ostapenko šī ir pirmā valsts labākās sportistes balva karjerā.

Porziņģis šogad turpina priecēt basketbola līdzjutējus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) laukumos un ved pretī uzvarām Ņujorkas «Knicks» komandu. Tāpat viņš bija Latvijas izlases līderis septembrī aizvadītajā Eiropas čempionātā, kurā latvieši izcīnīja piekto vietu.

Porziņģis šosezon 24 spēlēs vidēji guvis 25,5 punktus, būdams NBA astotais rezultatīvākais spēlētājs. Tāpat viņš vienā spēlē bloķējis 2,1 metienu, kas ir trešais labākais rādītājs līgā.

Savukārt Ostapenko jūnijā triumfēja Francijas atklātajā čempionātā, sasniedzot vienu no lielākajiem panākumiem Latvijas sporta vēsturē. Viņa kļuva par pirmo Latvijas tenisisti ranga pirmajā desmitniekā un piedalījās WTA sezonas noslēguma turnīrā. Ostapenko bez triumfa «French Open» izcīnīja uzvaru arī Seulas WTA «International» turnīrā.

Uz Latvijas labākā sportista balvu vīru konkurencē pretendēja arī skeletonists Martins Dukurs, biatlonists Andrejs Rastorgujevs, bokseris Mairis Briedis, smaiļotājs Aleksejs Rumjancevs un svarcēlājs Artūrs Plēsnieks. Dukurs šogad savu trofeju klāstam pievienoja kārtējo uzvaru Pasaules kausa kopvērtējumā, kā arī zelta medaļas pasaules un Eiropas čempionātos, Rastorgujevs pirmo reizi karjerā kāpa uz goda pjedestāla Pasaules kausa sacensībās, Briedis ieguva Pasaules Boksa padomes (WBC) čempiona jostu un iekļuva Boksa supersērijas pusfinālā, Rumjancevs izcīnīja bronzas medaļu pasaules čempionātā, kamēr Plēsnieks ieguva sudraba godalgu planētas meistarsacīkstēs.

Tikmēr dāmām uz balvu pretendēja tenisiste Anastasija Sevastova, septiņcīņniece Laura Ikauniece-Admidiņa, svarcēlāja Rebeka Koha un cīkstone Anastasija Grigorjeva. Sevastova šogad triumfēja Maljorkas WTA «International» turnīrā un rangā sasniedza savu rekordaugsto 15.vietu, Ikauniece-Admidiņa laboja Latvijas rekordu septiņcīņā, Koha izcīnīja bronzu pasaules čempionātā, bet Grigorjeva izcīnīja bronzu planētas meistarsacīkstēs un sudrabu Eiropas čempionātā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu