Latvijas godalgotākie bārmeņi ar varenu ballīti prezentē «Rīgas kokteiļu» grāmatu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Arta Uma Upmale

20. decembrī ar krāšņām svinībām jaunajā Raimonda Zommera restorānā «Epilogue» tika prezentēta Latvijas godalgotāko bārmeņu – brāļu Reizenbergu pirmā «Rīgas kokteiļu» grāmata.

Vērienīgi apmeklētajā atklāšanas pasākumā viesi varēja nobaudīt Rīgas Melnā balzama kokteili «Calvis Riga», kura pagatavošanas recepte atrodama arī jaunajā grāmatā. Apmeklētāji saņēma arī autogrāfus no grāmatas autoriem Ingusa un Andra Reizenbergiem, kā arī fotogrāfa Andreja Zavadska.

Cik daudzpusīga ir Rīga un tās cilvēki, tik dažādi ir arī šīs pilsētas kokteiļi. Tāpēc grāmata ļaus piedzīvot galvaspilsētas spilgtākās un labākās garšu kombinācijas ikvienam, kas gatavs apgūt dažas pavisam vienkāršas kokteiļzinību lietas, lai pagatavotu satriecošu dzērienu sev un draugiem. Lai gan Reizenbergu profesionālo sasniegumu saraksts jau tagad ir gana iespaidīgs, brāļi katru gadu sfēras jaunpienācējiem turpina uzstādīt arvien augstāku latiņu: «Darbs ar dzērieniem ir mūsu sirdslieta, tāpēc mēs nekad neapstājamies eksperimentos un katrs dedzīgi slīpējam savas prasmes, radot arvien jaunas idejas.»

Grāmatā apkopotas 70 alkoholisko un bezalkoholisko kokteiļu receptes astoņās nodaļās: balzama, viskija, ruma, džina, dzirkstošie, degvīna, bezalkoholiskie un citi kokteiļi. Receptes papildinātas ar praktiskiem ieteikumiem un pamatlikumiem kokteiļu gatavošanā, to iedalījumā, kā arī ieteikumiem pareizo glāžu izvēlei. Kokteiļu receptes caurvij stāsti par tik dažādo Rīgu. Visas receptes un padomi aprakstīti latviešu un angļu valodā, tāpēc grāmata būs lieliska dāvana arī Rīgas viesiem.

Grāmatas līdzautors ir fotogrāfs Andrejs Zavadskis, stāstus par Rīgu radījusi Marta Kukarane. Grāmatas tapšanā piedalījusies dizainere Mētra Putāne, ilustrāciju autore Laura Pole un stiliste Linda Vilmansone-Virbule.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu