Starptautiskās bārmeņu sacensībās triumfē pašmāju dzērienu meistars

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Vasaras sākumā Lietuvas galvaspilsētā Viļņā norisinājās starptautiskās bārmeņu sacensības «World Class Baltic». Sacensību pusfināls un fināls kopumā pulcēja 30 labākos bārmeņus no Baltijas valstīm.

Finālā sacentās bārmeņi no trim Baltijas valstīm, bet uzvaru guva Latvijas pārstāvis Arvis Zēmanis («Herbārijs»), iegūstot «World Class Baltic» bārmeņa titulu. Oktobrī viņš dosies uz Berlīni, lai Baltiju pārstāvētu «World Class» globālajā konkursā. Par «World Class Lietuva» uzvarētāju kļuva Marius Žydelis («Sky Bar»), bet par «World Class Igaunija» uzvarētāju - Karina Tamm («Dissident»).

«Konkursā piedalījos arī pagājušogad, tomēr līdz uzvarai nedaudz pietrūka un finālā paliku trešajā vietā. Šogad daudz skaidrāk apzinājos, cik ilgi jāgatavojas konkursam un kādas pūles man ir jāpieliek. Sacensībās piedalījās ļoti spēcīgi konkurenti, turklāt pusfinālā sacentos tikai ar Latvijas bārmeņiem, bet finālā mani pretinieki bija arī bārmeņi no Lietuvas un Igaunijas. Tagad gatavošos pasaules konkursam, un tajā man palīdzēs atsauksmes, ko saņemšu no World Class Baltic tiesnešiem. Meklēšu arvien jaunus veidus, kā pārsteigt tiesnešus un citus konkursa dalībniekus,» stāsta sacensību uzvarētājs Arvis Zēmanis.

«World Class» globālajām sacensībām šis ir īpašs gads – aprit 10 gadi, kopš norisinājies pirmais konkurss. Šo gadu laikā konkurss ir pārveidojis bārmeņu kultūru vairāk nekā 65 valstīs. Latvijā un Lietuvā konkurss norisinās otru gadu, bet Igaunijā jau trešo.

Prestižo sacensību «World Class 2018» mērķis ir attīstīt dzērienu baudīšanas kultūru visā pasaulē un veicināt kokteiļu pagatavošanas latiņas paaugstināšanos. Tas sniedz iespēju sacensību dalībniekiem apmeklēt pasaules līmeņa bārmeņu meistarklases un pilnveidot savas zināšanas un prasmes, savukārt bāru apmeklētājiem ir iespēja baudīt labāk sagatavotus kokteiļus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu