Valters Frīdenbergs virtuālajā autobraukšanā pārspējis Baltijas čempioni autorallijā

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Aizvadītajā nedēļā tika atklāts Baltijā lielākais inovatīvo tehnoloģiju izmēģināšanas centrs «LMT Brīvības centrs», pulcējot ne tikai tehnoloģiju cienītājus, bet arī pašmāju slavenības. Līdzās Privatizācijas aģentūras bijušajam vadītājam Jānim Naglim un eksprezidenta Valda Zatlera meitai Felicitai Zatlerei Kotānei pasākumu apmeklēja arī mūziķis Valters Frīdenbergs, kuram jaunatvērtā centra veidotāji bija uzticējuši vakara vadītāja pienākumus. Vakara gaitā mūziķis sanākušos tehnoloģiju cienītājus nepriecēja ar muzikāliem priekšnesumiem kā ierasts, bet demonstrēja žilbinošu sniegumu virtuālajā autobraukšanā, apsteidzot pat vairākkārtējo autokrosa čempioni Beāti Klipu.

Kā atklājās brauciena laikā, mūziķim piemīt ne tikai apbrīnojamas muzikālās dotības, bet arī apskaužamas autovadītāja prasmes. Virtuālā autorallija «Gran Turismo Sport» 5,2 km garo «Dragon Trail – Seaside» Horvātijas trasi ar 17 izaicinošiem pagriezieniem mūziķis veica rekordīsā laikā, proti, 2 minūtēs un 18 sekundēs.

Mūziķa sniegums bija tik pārliecinošs, ka, par pārsteigumu klātesošajiem, viņa trases laiks bija par veselām 2 sekundēm mazāks nekā Latvijas un Baltijas čempionei autorallijā Beātei Klipai, kura trasi izbrauca 2 minūtēs un 20 sekundēs.

«Vadīt auto simulatorā nebūt nav tik viegli kā izskatās un, tāpat kā reālajā dzīvē, arī virtuālajā realitātē sākumā ar auto jāaprod. Ikdienā trasē dodos ar «Ford Fiesta», bet šajā izaicinājumā braucu ar «Wolkswagen Golf 7 GT». Tas, ka šī bija mana pirmā šāda veida pieredze, braucot ar auto virtuālajā realitātē, ietekmēja rezultātu,» pēc piekāpšanās Valteram Frīdenbergam norādīja Klipa.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu