Dāvids: «Izskatos jaunāks un debils» (57)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Modes mākslinieks Dāvids jeb īstajā vārdā Romāns Andrejevs (46) pirms došanās uz Ķīnu sarīkoja Berga bazāra veikalā «KLASE» paša dizainēto sieviešu vasaras tērpu izpārdošanu. Dāvids sarunā ar «Sejām» stāsta par dzīvi Šanhajā, distancēšanos no provinciālisma un 23 gadus vecā dēla Bruno ārvalstu draugiem, kuri modes mākslinieku uztver kā savu vienaudzi.

Sieva Antra kļūs par Dāvida sekretāri

Šoreiz uz Šanhaju Ķīnā Dāvids lidos viens – sieva Antra un meita Emma Berta, kura šovasar pabeidza Oskara Kalpaka Rīgas Tautas daiļamatu pamatskolu, palikšot Latvijā. Dāvida sievai, kura ir podiatre skaistuma klīnikā «4 dimensija», esot klientu pieraksti jau divus mēnešus uz priekšu. «Cik es zinu, drīzumā sieva, lai arī ir ļoti profesionāla savā jomā, ies prom no darba un sāks strādāt par manu asistenti un sekretāri,» teic modes mākslinieks. Tiesa gan, Dāvids norāda, ka nevar vis tā teikt, ka visa ģimene strādā Dāvida uzņēmumā. «Šis ir nepastarpināts uzņēmums, kas pārstāv manu brendu. Šis pat nav mans uzņēmums, bet gan pieder manai meitai Bertai,» viņš atklāj.

Pirms prombraukšanas Dāvids sarīkoja nelielu sieviešu vasaras tērpu izpārdošanu. «Man visu laiku ir bijis tāds uzstādījums. Es atmetu savas ambīcijas, jo nav ko te tēlot. Zini kā visi, beidz akadēmiju, sēž pagrabā, uzšuj vienu kleitu, uzliek tai astronomiskas cenas un saka: «Es esmu mākslinieks!» Zini mākslinieks tu esi tad, ja cilvēki pērk tavus darinājumus, velk tos un fano par tevi. Tas ir labi. Man patīk, ka dzīve ārzemēs mani ir distancējusi no provinciālisma. Beidzot uz lietām varu paskatīties no malas un man nav kauns,» savu attieksmi pret tērpu radīšanu pauž Dāvids.

Modes mākslinieka Dāvida skati apmeklēja arī "Turkish Airlines" pārstāvis Baltijas valstīs Melihs Jamans
Modes mākslinieka Dāvida skati apmeklēja arī "Turkish Airlines" pārstāvis Baltijas valstīs Melihs Jamans Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Šovasar Šanhajā radīs tērpus degvielas uzņēmuma darbiniekiem

Turklāt modes mākslinieks arī nebaidās paust savu viedokli, lai arī tas ne vienmēr ir glaimojošs. «Es arī nefilozofēju vai nefantazēju kaut kādas gudras lietas. Es tā cenšos dzīvot. Man, protams, ir savas vājības, kuras esmu atklājis, lai kāds mani nevarētu šantažēt, kā to dažs labs bija savulaik iedomājies. Nevienam nav kārtis rokā, lai mani noliktu uz ceļiem vai pazemotu. Es mīlu savu ģimeni un neļaušu, ka kāds viņiem dara pāri. Tāds nu es esmu,» nosaka Dāvids.

Šanhajā Dāvids pavadīs trīs nedēļas, kuru laikā atkal jārada jauni tērpi. «Parakstījām vienošos ar «Neste Oil», ka izstrādāju administrācijai un tehniskajiem darbiniekiem apģērbus. Man jau ir ļoti daudz korporatīvo klientu. Savā laikā esmu apģērbis «AB bankas» apsardzi, viesnīcas «Bergs» darbinieku stils ir mana vērtība. Vēl arī strādāju pie dažu Latvijā prominentu cilvēku kāzu tērpu izstrādes,» viņš atklāj.

Uz Šanhaju Dāvids aizbraucis ne tikai, lai strādātu, bet arī lai pabūtu kopā ar savu dēlu Bruno (23), kurš jau šajā zemē dzīvo trīs gadus un brīvi runā ķīniešu mēlē: «Mūsu ģimene dzīvo starp divām valstīm pēdējos gadus. Jā, es jau smējos, runājot ar dēlu skaipā: «Labi, labi, kad aizbraukšu mājās uz Šanhaju, tad parunāsim!»» Savukārt augustu modes mākslinieks pavadīs Singapūrā un Taizemē.

Dēla draugi Dāvidu uztver kā vienaudzi

Dāvids pirms prombraukšanas uz Ķīnu vēl paguvis izbaudīt Latvijas vasaru un kails pasauļojies Jūrmalas pludmalē. «Nu nekādus podus jau vairs negāžu, es jau esmu vecs. Galvenais jau pamosties no rīta. Mani te sabaidīja, ja cilvēks pēc 40 no rīta pieceļas un nekas vairs nesāp, tad skaitās, ka esi miris,» smejas Dāvids. Šanhajā modes mākslinieks lielākoties tusējas ar dēla draugiem no Spānijas un Japānas. «Lielākais kaifs, ka dēla draugi par mani ļoti priecājas, jo es neatgādinu viņu vecākus. Izskatos jaunāks un galīgi debils. Vienreiz ar meitu aizgājām uz naktsklubu, un, tā kā man bija uztaisīta grebene, neviens no dēla draugiem mani nepazina. Visi sāka rēkt, jo dēla draugi pat nespēja noticēt, ka esmu tēvs,» viņš nosaka.

Dāvids uzsver, ka savu publisko dzīvi no privātās dzīves viņam izdevies norobežot. «Ja mana publicitāte ir tik briesmīga, ka esmu psihiski nelīdzsvarots, tad tikai ģimene zina, kāds esmu patiesībā,» teic modes mākslinieks.

Komentāri (57)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu