Skulme un Feldmane uz Franču liceja Zinību dienas ceremoniju pavada meitas (1)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Vienā no Rīgas elitārajām mācību iestādēm - Rīgas Franču licejā ir tradīcija, ka Zinību dienas svinīgā ceremonija norisinās skolas pagalmā. Arī šodien, kad visā Latvijā mazi un lieli skolēni sāk skolas gaitas, Franču liceja pagalmā par spīti lietum pulcējās bērni un viņu vecāki. Skanēja franču šansoni, skolēniem svētku noskaņu radīja klauni un ar savu klātbūtni Zinību dienas ceremoniju pagodināja Rīgas mērs Nils Ušakovs, kā arī Francijas vēstnieks Stefans Viskonti.

Galerijas "Putti" īpašniece Agita Putāne ar dēlu Kristu
Galerijas "Putti" īpašniece Agita Putāne ar dēlu Kristu Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Dzīvesstila portāls «Sejas» agrajā rīta stundā sastapa sabiedrībā pazīstamas māmiņas, kas kopā ar savām atvasēm steidzās uz Zinību dienas ceremoniju Rīgas Franču licejā.

Danielu Feldmani uz Zinību dienu pavadīja māmiņa TV producente Iveta Feldmane un vecmāmiņa
Danielu Feldmani uz Zinību dienu pavadīja māmiņa TV producente Iveta Feldmane un vecmāmiņa Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Viena no starptautiskā skaistumkonkursa «Mrs. Top of the World» organizatorēm arī skaistumkaraliene Liene Skulme uz Zinību dienas ceremoniju pavadīja vecāko meitiņu Sabīni, kura šogad ies 4. klasē. Liene ir triju meitu māmiņa. Skolas gaitas atsākusi Lienes vecākā meita, vidējā meita Justīne (6) pēdējo gadu iet bērnudārzā, bet jaunākā meitiņa Estere (2) vēl dzīvojas pa māju.

Uzņēmēja Diāna Kārklīte ar meitu Kristu
Uzņēmēja Diāna Kārklīte ar meitu Kristu Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Pārsteidzoši, ka Zinību dienas priekšvakarā Lienes meitas vēl baudīja ūdenspriekus Priedainē. «Meitenes vēl 1. septembrī peldējās. Man visi bērni tādi drosmīgi. Es jau ar šausmām uz viņiem noskatījos, jo pati biju saģērbusies silti, ar zābakiem kājās. Taču tādējādi bērni norūdās,» atzina Skulme.

Skaistumkonkursu organizatore Liene Skulme ar meitiņu Sabīni
Skaistumkonkursu organizatore Liene Skulme ar meitiņu Sabīni Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Liene pastāstīja, ka Rīgas Franču licejā skolēniem obligāti ir formas tērpi. «Jaunāko klašu meitenēm uz svētkiem ir tumši zili svārki un balta blūzīte, bet ikdienā ir rozā bītlene un žakete ar Rīgas franču liceja emblēmu, kā arī veste. Ja ir pavisam vēss, tad var vilkt arī bikses. Katru gadu, sākoties skolai, vecāki saviem bērniem šuj jaunus formas tērpus. Bērni aug, tāpēc katru gadu vajag jaunas formas,» stāsta Skulme.

Sveikt Rīgas Franču liceja skolēnus ar jauno mācību gadu ieradies Rīgas mērs Nils Ušakovs un viņa padomniece juridiskajos jautājumos Iveta Strautiņa
Sveikt Rīgas Franču liceja skolēnus ar jauno mācību gadu ieradies Rīgas mērs Nils Ušakovs un viņa padomniece juridiskajos jautājumos Iveta Strautiņa Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Vaicājot, vai Liene jau sagādājusi visas skolai nepieciešamās lietas, viņa atzina, ka pilnībā viss vēl nav nopirkts.

Francijas vēstnieks Latvijā Stefans Viskonti (no labās)
Francijas vēstnieks Latvijā Stefans Viskonti (no labās) Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Rīgas Franču licejā skolas gaitas turpina arī aktiera Ivara Kalniņa un viņa dzīvesbiedres, juristes Lauras Kalniņas vecākā meita Luīze, Latvijas Bankas prezidenta Ilmāra Rimšēviča meita Elizabete, TV producentes Ivetas Feldmanes meita Daniela, uzņēmējas Diānas Kārklītes meita Krista, Saeimas spīkeres Solvitas Āboltiņas dēls Artūrs, arhitekta Gata Didrihsona dēls Kārlis, futbolista Māra Verpakovska un viņa kādreizējās dzīvesbiedres, Liepājas mēra Ulda Seska vecākās meitas Baibas Kisielas meita Paula, Latvijas Nacionālā teātra Aināra Ančevska un aktrises Martas Grases dēls Raitis, uzņēmējas Kristīnes Līpiņas un radio SWH vadītāja Jāņa Šipkēvica meita Tīna.

Lūk, kā mazos skolniekus agrajā rīta stundā iepriecina un izklaidē klauni
Lūk, kā mazos skolniekus agrajā rīta stundā iepriecina un izklaidē klauni Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET
Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu