Akcijas «Esmu Tavs draugs» noslēgumā dodamies ciemos uz Tukuma dzīvnieku patversmi

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars

3.jūlija pēcpusdienā dzīves stila portāls «Sejas» kopā ar skaistumkonkursu rīkotāju Kristīni Lindenblati, uzņēmēju Svetlanu Levu un dziedātāju Lieru Štein devās uz Tukuma dzīvnieku patversmi, lai aizvestu par akcijas «Esmu tavs draugs» saziedotajiem līdzekļiem iegādāto barību un apciemotu dzīvnieciņus, kurus reiz nodevuši viņu labākie draugi – cilvēki. Kristīne, Sveta un Liera piedalījās akcijā un kopā ar saviem mīluļiem pozēja sociālā foto projekta vajadzībām, Liera ne tikai piedalījās projektā, bet organizēja pašu projektu, lai jau otro reizi palīdzētu patversmes iemītniekiem.

Ierodoties patversmē mūsu mazo delegāciju laipni sagaidīja Tukuma dzīvnieku patversmes dvēsele Simona, kura labprāt izrādīja teritoriju un pastāstīja par ikvienu patversmes iemītnieku.

Tukuma dzīvnieku patversmē mitinās vairāk kā sešdesmit dažāda izmēra suņi un tikpat daudz kaķu, ikviens no viņiem katru satikto cilvēku pavada ar skumju skatienu, jo saprot, jau atkal viņu neizvēlējās un viņš neiegūs jaunas mājas.

Šo vientulības, nolemtības sajūtu dzīvnieciņiem, cik vien spēj, kompensē Simona ar vīru un bērniem, kuri visi aktīvi iesaistās patversmes dzīvē un ikdienu atrod laiku, lai paspēlētos, samīļotu, parunātu ar ikvienu dzīvnieciņu.

Simonas stāsti par patversmes mīluļiem ir skumji, kā nekā sākas ar to kā dzīvnieciņš nonācis patversmē, bet pēc tam viņas balss mainās un tiek atklāti visi nedarbi, mīļākās nodarbes un izcelti katra dzīvnieciņa plusi, parādot, ka ikviens ir īpašs un unikāls.

Patversmē mitinās gan mīlnieki, kuri atpazīst viens otra balsi un sarejas, tāpat kārtību ieved balta kaķenīte, kura spēj pielikt pie vietas ikvienu peļu junkuru, nevar nepieminēt Digi, kura laimīgākais mirklis ir kad tam piestiprina ritentiņus un viņš var sajust vēju sejā, skrienot gluži kā ikviens cits suns, mazais Brunis, kurš mazliet bailīgi uzrej viesiem, bet ieraugot Simonu teju izkūst, jo tieši viņu mazais resgalis izvēlējies par saimnieci un jau mitinās sievietes mājā.

Nevar nepieminēt mīļo, draudzīgo suņa puiku Ārčiju, kurš mīl bērnus ir ikviena draugs, bet, ja vajadzīgs spēj arī sargāt māju, jo ir apveltīts ar skaļu balsi, tāpat saimniekus meklē daudzi ziņkārīgi pusaudžu vecuma kaķēni, vecāka gada gājuma kaķi, kuri noraugās mazo resgalīgās, bet labprātāk izvēlas pagulēt.

Nevar aizmirst par kaķenīti ar īpašām vajadzībām, kuru reiz sakodis suns, tāpēc meitenīte, varbūt, nespēj augstu lēkt, skriet, bet viņa prot pieglausties, priecājas par ikvienu mīļuma izpausmi, apmeklē kastīti un noteikti labprāt murrātu un gulētu klēpī, kamēr saimnieks skatītos televizoru.

Šie nosauktie dzīvnieciņi un daudzi, daudzi citi gaida savus saimniekus, viņos ir tik daudz mīlestības ko sniegt citiem, vēlme atrast savas ģimenes, kurās tos mīlēs neskatoties uz traumām, rakstura īpašībām, kā nekā mīlestība ir mīlestība, tā nemeklē trūkumus, bet pastāv bez nosacījumiem.

Ikvienam ir iespēja palīdzēt patversmei ar naudas līdzekļiem zvanot uz maksas numuru – 90006089, iespēja ziedot arī izmantojot internetbanku - DzAB «Dzimuši, lai dzīvotu», Reģ nr. 40008202251, LV 43 UNLA 0050 0206 13547, vai IK «Čivava», SEB Banka AS, Reģistrācijas nr. - LV40002101957, Swift kods - UNLALV2X, Konta nr. - LV19UNLA0050015115437, Adrese - Tukums, Lauku iela 40-2, LV-3101

Tāpat patversmei noderēs lietošanas kārtībā esošas kakla siksnas, metāla ēdiena un dzēriena trauciņi, kaķu tualetes, dzīvnieku mantiņas, segas un paklāji, kuri sagriezti 70X50 centimetrus lielos gabalos – ar noteikumu, ka nav kožu sagrauzti, pilni smiltīm, bet normālā lietošanas stāvoklī.

Ja ir doma braukt apciemot dzīvnieciņus un aizvest ēdienu, labāk vispirms sazināties ar patversmes vadītāju Simonu – 26885916 un noskaidrot kādu zīmolu barību jāpiegādā, jo patversmes darbinieki rūpējas par savu mīluļu vēderiem, veselības stāvokli un dod tikai konkrētu zīmolu barību.

Jau drīzumā publiskosim informāciju par iespēju konkrētā laikā un vietā Rīgā atnest dažādas mantas, lietas, gan jaunas, gan lietotas, kuras noderēs patversmes dzīvnieciņiem.

Vairo mīlestību, palīdzi mazajiem draugiem!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu