Brazīliete Vanesa: Latvija ir manas mājas!

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto no Vanesas privātā arhīva

Brazīliete Vanesa Rufino teju 10 gadus par savām mājām sauc Latviju. Uz šejieni viņu atveda mīlestība, tomēr, lai arī ar latviešu puisi, kurš savaldzināja viņas sirdi, viņa vairs nav kopā, viņa tomēr nolēmusi neatgriezties Brazīlijā. TVNET Latvijas 99. dzimšanas dienas ietvaros sarunājās ar Vanesu, lai noskaidrotu viņas 18. novembra svinēšanas tradīcijas.

TVNET: Cik gadus tu par savām mājām sauc Latviju?

Vanesa: Latvijā esmu jau astoņus, deviņus gadus. Latvija ir manas mājas!

Kāds bija pirmais iespaids par Latviju, kas platuma grādos ir pilnīgs pretstats Brazīlijai?

Bija tieši tā, kā es iedomājos! Iepriekš daudz lasīju par Latviju un biju redzējusi fotogrāfijas. Protams, bija aukstāk nekā es domāju, jo pirmajā ziemā, kad ierados Latvijā, mani sagaidīja -35 C aukstums. Bet es to izturēju!

Kādas ir tavas 18. novembra svinību tradīcijas?

Man patīk skatīties kādu no latviešu tradicionālajām filmām un doties pa pilsētu pastaigāties ar bērniņiem, lai izbaudītu un novērtētu mūsu brīvība ne tikai Latvijas Neatkarības proklamēšanas dienā, bet katru dienu!

Kas ir tavs iecienītākais latviešu tradicionālais ēdiens?

Man ļoti patīk latviešu virtuve, žāvētā gaļa nekur citur nav tik laba kā šeit! Mīlu arī biezpienu!

Kā atšķiras Valsts svētku svinēšana Latvijā un Brazīlijā?

Patiesībā, ir daudz kā līdzīga! Šos svētkus arī Brazīlija svin ar patriotiskām parādēm, kas notiek vairākās pilsētās. Parāde ir populārākā tradīcija, jo tajā piedalās arī Brazīlijas prezidents. Šajā datumā [7. septembris – red.piez.] notiek arī «Brazīlijas diena» – pasākumi notiek vairākās pilsētās visā pasaulē. Vislielākie svētki ir Ņujorkā, kurā uzstājas vairāki mākslinieki no Brazīlijas.

Vai tev Latvijā ir kāda īpaša vieta?

Ir viena ļoti īpaša vietiņa, kur man patīk atrasties, Brazīlijā tādas nav un nekur citur pasaulē arī neesmu tādu manījusi – tas ir kafijas namiņš, kas atrodas divstāvīgā mīļā namiņā blakus parkam.

Ja tev trīs vārdos vajadzētu raksturot Latviju, kas tie būtu?

Auksts, auksts un auksts! (Smejas.) Joks! Nav tik traki. Man Latvija saistās ar koru dziedāšanu! Te ir tik ļoti stipri un skaisti kori!

Kas jāvelk mugurā 18. novembra vakarā, lai nebūtu auksti?

Vienmēr ir jāsaģērbjas ļoti silti, jo man vienmēr ir auksti! Tā var pasargāties arī no lietus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu