Ar sviedriem un asarām noskaidrots «Lauku sētas» uzvarētājs

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TV3 publiciātes foto

Ceturtdien, 23. novembrī, noslēdzās azartiskais, aizraujošiem pārbaudījumiem un negaidītiem piedzīvojumiem bagātais realitātes šovs «Lauku sēta», kurā par uzvaru un galveno balvu 3500 eiro no Banknote.lv cīnījās četri finālisti: Kristaps Priedītis, Elīna Lapiņa, Matīss Gredzens vai Dace Damberga. Par uzvarētāju kļuva praktiskais un stratēģiskais Kristaps, otrajā vietā atstājot sirsnīgo un centīgo Matīsu.

Ceturtās sezonas izšķirošajā sērijā Ropažu puses «Mežkalpu» saimnieki Sarmīte Kukaine-Oleksāne un Aivars Oleksāns kopā ar raidījuma vadītāju Jāni Rāznu atskatījās uz vasarā paveiktajiem darbiem un dalībniekiem, kuri gan slinkuma, gan skandālu dēļ dalību šovā pārtrauca, tā arī neiekļūstot finālā. Saimnieki atzina, ka vasara bijusi ļoti ražīga un ir patiess prieks, ka nolēmuši savu sētu pieteikt šovam.

Finālistu vidū valdīja nokaitēta atmosfēra, jo ikviens no četriem dalībniekiem vēlējās no šova doties prom kā uzvarētājs. Sacensība par uzvaru norisinājās vairākos posmos, kur katrā no tiem tika pārbaudīta finālistu atjautība, fiziskā un mentālā izturība, kā arī spēja spriedzes apstākļos pieņemt stratēģiskus lēmumus. Pirmajā pārbaudījumā azartiskajiem finālistiem, rokoties pa dubļiem bija jāatrod dārgums, kas ļāva paveikt pirmo uzdevumu ­– piepildīt kokā iekarinātās burciņas ar ūdeni. Tā kā visas vasaras garumā meiteņu komanda bijusi čaklāka, tad dažos no asprātīgā pārbaudījuma posmiem, dāmām tika dota priekšroka, uzsākot uzdevumus.

Pirmajā uzdevumā Elīnai un Dacei ūdens burciņās bija jāiepilda mazāk nekā puišiem. Pēc pirmā pārbaudījuma no cīņas par uzvaru izstājās Elīna. Otrajā pārbaudījumā, pārvarot vairākus šķēršļus, atlikušajiem trim dalībniekiem bija jāiekurina ugunskurs tā, lai pārdegtu virve. Šajā posmā Kristaps izmantoja viltīgu stratēģiju, ceļot malkas platformu, bet Elīnai bija priekšrocības, jo viņai iepriekš bija sagatavots iekurs. Cīņa izvērtās ļoti spraiga, bet ātrākais atkal izrādījās Kristaps.

Galvenā cīņa par iekļūšanu finālā norisinājās starp Matīsu un Elīnu, jo viņu ugunskuru liesmas nekādi nesniedzās līdz virvei, un brīdī, kad situācija bija nokaitēta līdz baltkvēlei, pirmā pārdega Matīsa ugunskura aukla, nodrošinot viņam vietu finālā.

Sacensība par galveno balvu turpinājās starp abiem puišiem. Sēžot laivā un airējot ar lāpstām, abiem bija jātiek dīķa pretējā krastā, kur ūdenī peldošajās sešās platformās bija jāatrod dārgums, kas ļautu turpināt cīņu par uzvaru. Pēc tā atrašanas Kristapam un Matīsam bija jāatminas, kādā secībā šovu pameta izbalsotie dalībnieki, lai iegūtu dārzeņu kravu trušu barošanai. Veiklāks šeit izrādījās Kristaps, kurš ieguva gana lielu laika handikapu, lai fināla pārbaudījuma noslēdzošajā posmā bērzu birzī bez īpašas steigas vilnas kamoliņos atrastu īsto atslēgu, ar kuru atdarīt lielo uzvaras lādi.

Pēc uzvaras šovā «Lauku sēta» Kristapa sajūtas bija neaprakstāmas un viņš bija patiesi pateicīgs visiem mīļajiem – vecākiem, krustmātei, bet jo īpaši meitai, kura motivēja iet uz priekšu un pierādīt, ka viņas tēvs ir īsts vecis, jo domas par meitu viņam deva īpašu spēku, esot prom no mājām. Kristaps saka, ka ir «prieks un gandarījums par ļoti labi paveiktu darbu. Manā laimīgo skaitļu pulciņā pievienosies skaitlis nr.2, jo otrā atslēga bija laimīgā.»

Otrās vietas ieguvējs Matīss atzīst, ka «šoreiz uzvarēja taisnība, jo pilsētnieks jau nevar atnākt uz lauku sētu un uzvarēt rūdītu vīru no laukiem, kas visus darbus dara. Ja uzvarētu es, tas būtu diezgan netaisnīgi.»

Nākamajā ceturtdienā, 30. novembrī, kanāla LNT plkst.21.10 tiks demonstrētā «Lauku sētas» noslēdzošā sērija, kurā skatītājiem būs iespēja ielūkoties šova tapšanas aizkulisēs, kuras klātienē komentēs arī paši dalībnieki.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Uz augšu